KADIKÖYLÜ KADINLAR 14 ŞUBAT’TA DANSLA AYAKLANDI!

Kadıköy Belediyesi, V-Day Hareketinin 160 ülkede aynı anda yapılan ayaklanma çağrısına destek verdi.

KADIKÖYLÜ KADINLAR 14 ŞUBAT’TA DANSLA AYAKLANDI!
KADIKÖYLÜ KADINLAR 14 ŞUBAT’TA DANSLA AYAKLANDI!





Susma Dans Et!




Kadıköy Belediyesi, V-Day Hareketinin 160 ülkede aynı anda yapılan ayaklanma çağrısına destek verdi.  Aralarında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile eşi Sevgi Öztürk’ün de olduğu yüzlerce Kadıköylü, İskele Meydanı’nda şarkıcı Yonca Evcimik’in “Haydi Sallayalım Dünyayı” adlı şarkısıyla dans etti.



Tüm dünyada kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete, tecavüzlere, enseste, sünnete ve köleliğine dikkat çekmeye çalışan V-Day hareketinin dünya çapında yürüttüğü "One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor" kampanyası dâhilinde 14 Şubat Saat 13.00’da Kadıköylü kadınlar da dans ederek harekete destek verdiler. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinliğe, kadınların yanı sıra erkekler ve yabancı turistler de dans ederek etkinliğe katıldı. Kadıköy Belediyesi’nin bu etkinliğine, İstanbul dışından da Samsun ve Sakarya gibi çevre illerden katılım oldu.



“Çığlıkları durdurmak için, Kuralları yıkmak için, Zinciri kır! Dans et!  Sen de 1 milyar kadınla bir ol! Şiddete, tecavüze, enseste, tacize karşı dans et!” sloganıyla V-Day hareketinin çağrısı ile dünyada 160 ülke kadınları, aynı gün ve aynı saatte bulundukları ülkenin şehir merkezlerinde dans etti.



 Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla 14 Şubat Sevgililer Günü’nde saat 13.00’da Kadıköy İskele Meydanında toplanan kadınlar, önce Sanatçı Yonca Evcimik ile daha sonra da V-DAY Hareketinin tüm dünya kadınlarının aynı anda yaptığı özel dans ile bu çağrıya yanıt verdiler.



Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk”ü dans pistine davet eden Yonca Evcimik; “Böyle bir Belediye Başkanımız olduğu için çok şanslıyız” dedi.



 Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de dans pistine çıkarak kadınlara eşlik ettiği etkinlikte,  “Susma Dans Et!” , “Kadına Şiddete Hayır” sloganı yazılı tişörtler de dağıtıldı. Tişörtleri giyerek dans eden kadınlar ve erkekler, Kadıköy İskele Meydanı’nda renkli görüntüler oluşturdular.



Dans etkinliğine katılan Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri’de şiddeti protesto eden özel makyajlarıyla etkinliğe katılarak, şiddet gören kadınlara destek oldular.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2013, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER