KADIKÖY’DE YÜZBİNLER YÜRÜDÜ…

BAĞDAT CADDESİ’NDEKİ YÜRÜYÜŞTE YÜZBİNLER BULUŞTU SELVİ KILIÇDAROĞLU DA KADIKÖY’DEKİ YÜRÜŞÜYE KATILDI

KADIKÖY’DE YÜZBİNLER YÜRÜDÜ…

 Kadıköy’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması yüz binleri Bağdat Caddesi’nde buluşturdu. Kadıköy Belediyesi’nin öncülüğünde Bağdat Caddesi’nde ilk kez düzenlenen Fener Alayı ve Gençlik Yürüyüşü’nde buluşan yüz binlerce İstanbullu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramına sahip çıktı.

Bu yıl ilk kez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamalarının iptal edilmesiyle harekete geçen Sivil Toplum Kuruluşları ve Kadıköylüler, Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar da saat 19.00 da buluştu. Ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüşe katılan Kadıköylülere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Vekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Kadir Öğüt, Nur Serter ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da eşlik etti. Kadıköy Belediyesi’nin Atatürk Görselleriyle süslediği tırdan çalınan şarkılar eşliğinde yürüyen Kadıköylüler, Göztepe Parkı önünde Atatürk, Silah arkadaşları, şehitler ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular.

Tırın üzerine çıkarak kısa bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sadece Atatürk’e saygı gösterip inandıkları için cezaevlerinde bulunanlara da selam göndererek, Türkiye de halen zapt edilmeyen kaleler ve kurumlar bulunduğunu belirterek “ Zapt edilmeyen bir kale olan CHP’nin milletvekilleri de burada dimdik ayaktalar. Bu kale hiçbir zaman yıkılmayacak, hep dimdik ayakta duracak” dedi. Yürüyüşe katılanlar, tırdan yapılan anonslar eşliğinde tekrarlayarak, birlikte Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudular. Yürüyüş boyunca şarkılara coşkulu bir şekilde katılan katılımcılar, zaman zaman “Türkiye Laiktir Laik kalacak”, “Tayyip Saysana, Kaç kişiyiz baksana” şeklinde sloganlar attılar.

  Yaklaşık 4 saat süren yürüyüş Kadıköy Belediyesi önünde son buldu. Yürüyüşe katılanlar, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Emre Aydın Konserini de büyük bir coşkuyla izlediler.



Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2012, 23:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER