KADIKÖY’DE SANAT BAŞKADIR

Anadolu Yakasının kültür ve sanat merkezi Kadıköy’de bu hafta sonu da pek çok etkinlik var.

KADIKÖY’DE SANAT BAŞKADIR
KADIKÖY’DE SANAT BAŞKADIR

Anadolu Yakasının kültür ve sanat merkezi Kadıköy’de bu hafta sonu da pek çok etkinlik var.

Kadıköy Belediyesi kültür merkezleri ücretsiz sinema, belgesel gösterimi, fotoğraf sergisi, söyleşi ve ödül töreni ile izleyicilerini bekliyor.
Yaşar Nabi Nayır Ve “Edebiyatçı Mektupları”
Türkiye’nin en eski edebiyat ve sanat dergilerinden Varlık’ın, her yıl genç şairlere verdiği özel ödül töreninin 2016 yılı ev sahipliğini, üç yıldır olduğu gibi yine TESAK yapıyor.
Bu yılın konusu, Varlık dergisi kurucusu Yaşar Nabi Nayır’ın birçok değerli edebiyatçıyla yaptığı mektuplaşmalardan yola çıkılarak, “edebiyatçı mektupları” olarak belirlendi.
24 Aralık Cumartesi 14.00’te başlayacak ödül töreninde moderatörlüğünü Enver Ercan’ın yaptığı, Turgut Çeviker, Handan İnci ve Bâki Ayhan T.’nin konuşmacı olarak katıldığı bir söyleşi olacak.
Ücretsiz giriş kartları, TESAK Danışma’dan temin edilebilir. 0216 337 86 54 / 55
“Cuma, Cumartesi, Pazar”
Alberto Modiano, Berge Arabian, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan, Niko Manginas… Farklı dinden ve mezhepten 5 fotoğrafçı, ötekini anlıyor, anlatıyor...
Birlikte yaşamayı, sevmeyi, ötekini anlamayı, saygı göstermeyi, anlatmayı ve yeni kültürlere tanıtmayı amaçlayan 5 fotoğrafçı, belgesel fotoğraflarla halklar arasındaki bağın daha da kuvvetlenmesine aracılık ediyor. Barış Manço Kültür Merkezi’nde 24 Aralık Cumartesi 18.00’de açılacak sergi 6 Ocak’a kadar devam edecek.
Kısa Filmlerle Göç
11 yıldır düzenlenen Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl “Kültürlerarası Diyalog ve Göç” temalarına dikkat çekiyor. İki seanstan oluşacak gösterimde, belgesel ve kurmaca dallarında finale kalan kısa filmler gösterilecek. Barış Manço Kültür Merkezi’nde 24 Aralık Cumartesi 16.00’da başlayacak etkinlik ücretsiz. 0216 418 16 46 - 0216 418 95 49
Yeldeğirmeni Sanat’ta Sinema: Özgürlük Uçuşu
Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde devam eden Macaristan Film Günleri’nde bu hafta “Özgürlük Uçuşu” gösterilecek. 1956’nın yaz aylarında, ihtilalin başlamasından üç ay önce, üç kararlı genç, kaçmanın hiç de alışıldık olmayan bir yolunu seçerler ve Budapeşte-Szombathely uçağını kaçırırlar. Güvenlikçi amiri tutsak eden gençler uçağı Ingolstadt’ta indirmeyi başarırlar. Bu film inanılmaz, ama gerçek bir hikâyeyi anlatıyor.
Eski bir kilise ortamında ücretsiz olarak bu filmi izlemek isterseniz 26 Aralık Pazartesi 20.00’de Yeldeğirmeni Sanat’ta olmayı unutmayın! 0216 337 00 58
Şimdi Felsefe Zamanı
Felsefe söyleşileri Caddebostan Kültür Merkezi ve Kozyatağı Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki Felsefe Seminerleri’nde “aydınlanma” kavramının çeşitli anlamları üzerinde durulacak ve 18’inci yüzyıla “Aydınlanma Çağı” denilmesinin nedenleri etraflıca ele alınacak. Ayrıca felsefe tarihi bağlamında, 18’inci yüzyılın, kendisinden önce gelen Rönesans Dönemi ve 17’nci yüzyılla ilişkisine değinilecek, bu dönemde ele alınan temel kavramlar tanıtılacak. (24 Aralık Cumartesi 10.00)
Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde ise; Prof. Dr. Cavit Sunar’ın “Tasavvuf Felsefesi veya Gerçek Felsefe” kitabının üst başlığı doğrultusunda sürdürülecek program, kadim kültürlerin üzerine yapılacak karşılaştırmalı kavram çalışması ve anlamlandırma olarak gerçekleştiriliyor. (26 Aralık Pazartesi 19.00)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER