KADIKÖY’DE FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA

Ünlü Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, aramızdan ayrılışının 6. Yılında Kadıköy’de iki ayrı etkinlikle anılacak.

KADIKÖY’DE FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA
KADIKÖY’DE FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA

Ünlü Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, aramızdan ayrılışının 6. Yılında Kadıköy’de iki ayrı etkinlikle anılacak.


“Neden herkes güzel olmaz
Yaşamak bu kadar güzelken?
İnsan, dallarla, budaklarla bir
Aynı maviliklerden geçmiştir.
İnsan nasıl ölebilir,
Yaşamak bu kadar güzelken?”


94 yaşındayken Kadıköy’de yitirdiğimiz Türk şiirinin büyük şairlerinden Fazıl Hüsnü Dağkarca ölümünün 6. Yılında Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle anılacak.

”Şiir benim ikinci annemdir” diyen şair, Fazıl Hüsnü Dağlarca için düzenlenecek ilk etkinlik Barış Manço Kültür Merkezi’nde. 15 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’da gerçekleşecek olan gecede ünlü şairin şiirleri okunurken, tanıkları yaşamından kesitler anlatacak.  Tiyatro Sanatçısı Zafer Diper’in sunacağı gecede gazeteci Yasemin Arpa’nın belgesel filmi gösterilecek ve bitiminde kendisiyle kısa bir söyleşi yapılacak.  Şair Haydar Ergülen geceye konuşmacı olarak katılacak. Müzik bölümünde Petek Atalay (piyano), Alikaan Uysal(piyano), Bengisu Kömürcü (flüt) sahne alacak. Dinletinin bitiminde, bağlantılı olarak şiir bölümüne geçilecek ve yine müzik eşliğinde Zafer Diper, Dağlarca şiirlerini yorumlayacak.

Geceye konuşmacı olarak katılacak bir başka isim ise “Fazıl Hüsnü Dağlarca Günlüğü” kitabının yazarı şair Ertan Mısırlı. Mısırlı Dağlarca’nın kendisine emanet ettiği belgeler, mektup ve anıları aktaracak.  Gecede ayrıca Salim Okumuş’ un Dağlarca'nın anısına çektiği fotoğraflarından, filmlerimden  ve grafiklerine uygun şiir yorumları yer alacak.


Fazıl Hüsnü Dağlarca anısına düzenlenen sergi CKM'de

Fazıl Hüsnü Dağlarca için Kadıköy’de düzenlenecek bir diğer etkinlik ise 15 Ekim- 14 Kasım tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan "Türkçem benim ses bayrağım Dağlarca 100 yaşında" sergisi.

Kadıköy Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkçem Benim Ses Bayrağım Dağlarca 100 Yaşında” Sergisi, Dağlarca arşivinde bulunan fotoğraflar, Kitaplar, Mektuplar, Şiirler, resimler ve özel eşyalarından oluşuyor.

Sergide, 15 Ekim 2008’ de 94 yaşında aramızdan ayrılan Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın yaşamından kesitler veren şairin uzun yaşamı kronolojik bölümler halinde, bütün yönleriyle ortaya konuyor.

Bir "anıt-şair" Fazıl Hüsnü Dağlarca 100 yaşında
Tarih: 15 Ekim 2014
Saat: 20.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

Türkçem Benim Ses Bayrağım Dağlarca 100 Yaşında Sergisi
Tarih: 15 Ekim-14 Kasım 2014
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER