“Kadıköy’de Duvarlar Konuşuyor”

Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Mural-İst festivali ile Kadıköy duvarları grinin kasvetinden kurtulup birer sanat eserine dönüşecek.

 “Kadıköy’de Duvarlar Konuşuyor”
 “Kadıköy’de Duvarlar Konuşuyor

Gri duvar sıkıcılığı ve kasvetine Kadıköy’den isyan var. Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Mural-İst festivali ile Kadıköy duvarları grinin kasvetinden kurtulup birer sanat eserine dönüşecek.

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Mural-İst Duvar Boyama Festivali kapsamında pek çok yerli - yabancı graffiti sanatçısı Kadıköy duvarlarını konuşturacak.

İlki 2012 yılında gerçekleşen Mural-İst festivalinin dördüncüsü 11 Haziran’da başlıyor.

Mural- İst festivali kapsamında 3 yılda Yeldeğirmeni’nde 16 duvar 7 yerli ve 9 Yabancı sanatçı tarafından boyandı.  Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan festivalde bu kez sadece Yeldeğirmeni sokakları değil tüm Kadıköy sokakları renklenecek.

Festival kapsamında İspanya, Amerika ve Rusya’dan gelecek sanatçılar Türkiyeli mural sanatçıları ile birlikte duvarları griden kurtaracak.

Mural-ist festivaline ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Kadıköy sokakları duvar boyama sanatının en güzel örnekleriyle dolu. Geçtiğimiz yıl Polonyalı Sanatçı M-City'nin yaptığı duvar  resmi 2014'ün en iyi 20 murali arasına girmişti. Yıkık dökük  gri duvarlar yerine bu dev tablolara bakmak hepimizin şansı. Bu anlamda bu festivale elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

Mural-İst Festival  ilk etabı 11 Haziran Cuma günü Rusya-Tataristan’dan  gelen Rustam Qbic, Moda Ağabey Sokak Emek Apartmanında başlayacağı mural ile başlayacak. Yaz boyu devam edecek çalışmalarda İstanbul’dan “Cins”, İspanya’dan Deih , ABD’den LEVİ ve KRISTI yine İstanbul’dan  Esk Reyn, Nuka ve Wicx Kadıköy duvarlarını renklendirecek.

* Mural: Duvar, duvara ait olan anlamına geliyor. Mural, duvara yapılan resim anlamında kullanılıyor.

Video link;
//we.tl/5YxmGyLLCl

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER