KADIKÖY'DE YÜZBİNLER CUMHURİYET VE BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜ

Kadıköy Belediyesi, Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ile tüm İstanbullu ve Kadıköylülere Cumhuriyet coşkusunu yaşattı.

KADIKÖY'DE YÜZBİNLER CUMHURİYET VE BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜ
KADIKÖY'DE YÜZBİNLER CUMHURİYET VE BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜ

“Barış içinde Cumhuriyet” sloganıyla Cumhuriyet Haftası boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi, Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ile tüm İstanbullu ve Kadıköylülere Cumhuriyet coşkusunu yaşattı.

 
Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl “Barış İçinde Cumhuriyet” sloganı ile kutladığı Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı kutlamaları, Bağdat Caddesi’ndeki Cumhuriyet  Yürüyüşü ile  taçlandırıldı. Kadıköy’de 22 yıldır gerçekleştirilen ve büyük bir coşku ile geçen Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne bu yıl da yüzbinlerce İstanbullu ve Kadıköylü katıldı. Genç, yaşlı her yaştan insanın Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile katıldığı yürüyüş saat 19.00’da Suadiye Işıklarda başladı. Çalınan marş ve şarkılarla bayramın sevincini yaşayan Kadıköylüler hep bir ağızdan marşlara eşlik etti.

Bu yılki Cumhuriyet Yürüyüşü’ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Akif Hamza Çebi,  CHP Genel Başkan yardımcısı Erdoğan Toprak,  CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın , CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin , CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Gamze İlgezdi, Mahmut Tanal ve Oğuz Kaan Salıcı katıldı.

“ORTAÇAĞ KARANLIĞINA KARŞI CUMHURİYET…”

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “ Sevgili İstanbullular ve Kadıköylüler, katliamlara karşı yaşamı, baskılara karşı özgürlüğümüzü, diktatörlüğe karşı demokrasiyi, Orta çağ karanlığına karşı Cumhuriyeti savunanlar bu kutlu günümüze hoşgeldiniz” diyerek, yürüyüşe katılanları  selamladı.  Cumhuriyet’in kazanımlarının birer birer  yitirildiğini ifade eden Nuhoğlu, “ Cumhuriyet bize eşit ve özgür yurttaşlık vaat etmişti. Şimdi özgür müyüz? Cumhuriyet bize eşit ve özgür yurttaşlık vaat etmişti. Cumhuriyet bize adalet ve yargı karşısında hepimizin eşit olacağını söylemişti. Şimdi eşit miyiz? Cumhuriyet bize saltanatın ve sarayların yerine Meclis’ten yönetileceğimizi ilan etmişti. Böyle mi yönetiliyoruz” diye konuştu.

“KORKU İMPARATORLUĞU KURULUYOR”

Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözünü hatırlatan Nuhoğlu, son yıllarda Türkiye’nin savaş ortamındaki Ortadağu’da figüran bile olamadığını dile getiren Nuhoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Şimdi Ortadoğu’da başlayan o ateş ülkemiz evlatlarını yakıyor. Evlatlarımızı yitirdiğimiz için yaslıyız. Cumhuriyet’in bize çizdiği çağdaş uygarlık yolundan uzaklaşmanın bedelini yaşıyoruz. Öyle bir dönem ki huzurumuzu başkanlık sistemi ile tahdit ediyorlar. Öyle bir dönem ki evlatlarımızı parçalayan IŞİD belasına sadece nankör diyebildiler. Öyle bir dönem ki yolsuzluklar yapanın yanına kar kaldı. Rüşvetçiler ödül, onları kollayanlar terfi aldı. Öyle bir dönem ki oy vermeyen halkı faili meçhullerin simgesi “Toros” arabaların geri döneceği ile tehdit ettiler”

Türkiye’de bir korku imparatorluğunun kurulmaya çalışıldığının altını çizen Nuhoğlu, “Buna izin vermeyeceğiz” diyerek, şöyle devam etti: “Cumhuriyet’i ve kazanımlarını sonuna kadar savunacağız. Yılmayacağız, korkmayacağız, susmayacağımızı biliyoruz ki korku, panik ve çaresizlik içindeler. Çünkü tıpkı burada olduğu  gibi Cumhuriyet’e sahip çıkan yüzbinlerle birlikte haykırıyoruz. Cumhuriyet; özgürlük,adalet ve barıştır. Biz Cumhuriyet’e sahip çıkacağız”

Nuhoğlu, Pazar günü yapılacak genel seçimlerinde Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “ Sevgili İstanbullular, Cumhuriyet’in ve demokrasinin bize sağladığı en önemli imkana, fırsata ve kazanıma sahibiz. Oyumuzla bu ülkede değişimi biz sağlarız. Yeniden halkın iktidarını kurmak ve yeniden barışı tesis etmek için sandığa gideceğiz. Gideceğiz ve tıpkı şairin dediği gibi “Haramilerin saltanatını yıkacağız”

"UMUTSUZLUĞA YER YOK"

Aykurt Nuhoğlu’ndan sonra konuşmasını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, böyle bir kalabalıkla birlikte olmaktan onur ve kıvanç duyduğunu söyledi.

"Birilerinin başkanlık hayali olabilir ama şunu kimse unutmasın Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik sosyal bir hukuk devletidir. Hiç kimse unutmasın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. CHP var olduğu sürece bu ülkede kimsenin kılına zarar verilemez” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bugün Cumhuriyet bayramını kutluyoruz, hepimizin bayramı kutlu olsun. Cumhuriyet hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir düzen demektir, Cumhuriyet köylü milletin efendisidir demektir. Gençleri geleceği olarak gören bir yönetimdir. Cumhuriyeti koruyacağız çünkü biz biriz ve milyonlarız.”

1 Kasım seçimlerinin önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu, mutlaka sandığa gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.   Cumhuriyet tarihinin en önemli krizinin yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu krizi aşmamızın tek yolu sandığa gitmektir" dedi.


“YETKİYİ SARAYDAN DEĞİL SİZDEN İSTİYORUM”

Yanlış dış politikalar nedeniyle Türkiye’nin bir ateş çemberi içinde olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu,” Türkiye'yi bu ateş çemberinin içinden tek bir parti çıkarabilir o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

“Ben yetkiyi saraydan değil yetkiyi halktan istiyorum” diyen CHP Genel Başkanı konuşmasına şöyle devam etti. “ Biz milyonlarız ama bölünmüşüz, şimdi birleşmenin zamanıdır.Şimdi birlik olma zamanı, gücümüzü birleştirmeliyiz. Gücümüzü birleştirdiğimizde çözemeyeceğimiz bir şey yok.  Yetkiyi sizden istiyorum. Bir şey daha söylüyorum. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Söz veriyorum sizin için mücadele edeceğim.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Andını yüzbinlerle birlikte okudu.

Yürüyüş marşlar ve sloganlarla coşku içinde sona erdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER