Kadıköy'de Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Yarıyıl tatiline giren çocuklar Kadıköy Belediyesi’nin Yarıyıl Şenlikleri kapsamında birçok atölye ve etkinliğe katılma fırsatı yakalıyor.

Kadıköy'de  Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
Kadıköy'de  Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Yarıyıl tatiline giren çocuklar Kadıköy Belediyesi’nin Yarıyıl Şenlikleri kapsamında birçok atölye ve etkinliğe katılma fırsatı yakalıyor.
Çocuklar, sömestr tatilinin ilk haftasını geride bıraktı. Peki, bu hafta Kadıköy’de nasıl geçti? Kimi cam şekillendirdi, kimi dolgu bebek yapımını öğrendi.
Erkan Erdoğan eğitmenliğinde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde üç grup halinde gerçekleştirilen Cam Atölyesi’ne çocukların ilgisi yoğundu. Renkli cam plakaları keserek şekillendirmeyi öğrenen çocuklar, hayallerindeki eşyayı cama dönüştürdü.
Erkan Erdoğan, heykel atölyesinde de çocuklarla birlikteydi. Çocuklar kil ve çamur yoğurdu, bunları nesneye dönüştürmeyi öğrendi. Ortaya çıkan eserler görülmeye değerdi.
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nden Duygu Karadeniz, çocuklar için düşünmek, ilhamın oluşmasını sağlayarak, biçki-dikiş tekniği ile el ve göz koordinasyonu sağlamayı öğretmek amacıyla Dolgu Bebek Yapımı Atölyesi düzenledi. Çocuklar, bez dikmeyi öğrendi, yaratıcılıklarını kullanarak bebekler yaptı.
BAŞKA NELER VAR?
Henüz sömestr tatili bitmedi. Hala ücretsiz atölyelerden faydalanabilir, indirimli çocuk tiyatrolarını izleyebilir tatili çok daha keyifli kılabilirsiniz. Ayrıca Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro içerisinde kurulan sentetik buz pisti kaymayı seven çocukları bekliyor. Ücretsiz olan buz pisti 26 Şubat’a kadar 12.00/ 20.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.
-Origami Atölyesi/ 27 Ocak 10.30 ve 12.00 / KKM Sanat Galerisi B Salonu
-Dans Atölyesi / 27 Ocak 15.30 ve 16.30 / KKM Sanat Galerisi B Salon
-Pantomim Atölyesi / 29 Ocak 13.00 ve 15.00 / İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Pantomim Sanat Dalı 3.Kat Derslik
-Dolgu Bebek Yapımı Atölyesi/KKM
BMKM Kayıt ve bilgi için: (0216) 418 16 46
KKM Kayıt ve bilgi için : (0216) 658 00 14
ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP ŞENLİĞİ BAŞLIYOR
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Kadıköy Belediyesi Çocuk Kitapları Günleri” 01 – 05 Şubat tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde (Kozzy) tüm çocuk ve genç misafirlere kapılarını açıyor.
1 Şubat Çarşamba günü saat 13.00’te Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılışı yapılacak Çocuk Kitapları Günleri’nde birçok yayınevi miniklerle buluşmaya hazırlanıyor. Sömestr tatiline denk gelen etkinliğe bu sene katılan yayınevleri şöyle:
İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları, Can Yayınları, Artemis – Alfa- Everest Yayınları, Epsilon Yayınevi, Tudem Yayın Grubu, Doğan Egmont Yayıncılık, Pegasus Yayınları, Redhouse Çocuk Yayınları

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109