KADIKÖY BEŞ YILINI GENÇLERLE PLANLIYOR

12-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek ve tüm Kadıköylülerin katılımına açık olan çalıştaylarla Kadıköy’ün beş yıllık planı tartışmaya devam edilecek.

KADIKÖY BEŞ YILINI GENÇLERLE PLANLIYOR
KADIKÖY BEŞ YILINI GENÇLERLE PLANLIYOR

“Kadıköy'ün geleceğini birlikte planlıyoruz” diyerek yola çıkan Kadıköy Belediyesi, Stratejik Plan Çalıştayı’nı gençlerin yoğun katılımıyla düzenledi. Hafta sonunu Kadıköy için ayıran ve Kadıköy için kafa yoran gençler, Kadıköy’ün geleceğini genç gözüyle tasarlamaya çalıştılar.

12-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek ve tüm Kadıköylülerin katılımına açık olan çalıştaylarla Kadıköy’ün beş yıllık planı tartışmaya devam edilecek.

Kadıköy Belediyesi 5 yıllık stratejik plan hazırlıklarını halkın katılımına açıyor. Kadıköy’ün 5 yılının planlanacağı Stratejik Plan Çalıştaylarının ilki 18-35 yaş arası gençlerin katılımıyla 6 Temmuz Pazar günü düzenlendi.

SADECE KADIKÖY DEĞİL, İSTANBUL İÇİN DE ÖNEMLİ

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Evlendirme Dairesi Kokteyl Salonunda gerçekleştirilen Stratejik Plan Gençlik Çalıştayı’nda söz alan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, yerel yönetimlerin ilk 6 ay içinde stratejik plan yapma zorunluluğu olduğunu bu planı Kadıköy’de tüm Kadıköylülerin katılımıyla yapmak istediklerini söyledi. Çalıştaylara önce gençlerle başlamalarını ise şöyle açıkladı “Tüm kesimlerin temsil edildiği ve ihtiyaçlarının tespit edildiği toplantıları, “Arama Konferansları” yöntemiyle önümüzdeki 3 aylık süreçte hayata geçirip, bunun dönem dönem sürekliliğini sağlamak istiyoruz. İhtiyaçlarımızı genel anlamıyla konuştuğumuz zaman ulaşımdan trafiğe bir sürü konuyu sayabiliriz. Bunları da tespit edip bildiğimizi düşünebiliriz ama ortak ihtiyaçların, önceliklerin belirlenmesinde katılımcı bir model oluşturma zorunluluğu var”. Demokratikleşmenin en temel noktalarından biri olarak nitelendirdiği yerel yönetimlerin, insanların katılımını sağlamak gibi önemli bir görevi olduğunu vurgulayan Nuhoğlu şöyle devam etti. “Bir pazar sabahı buraya geldiniz. Pazarınızı bize ayırdınız. Ama göreceksiniz ki, gelecekte bu modelin sadece Kadıköy için değil, İstanbul ve Türkiye için de çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu modeli üniversiteler, kurumlar çok farklı şekilde kullanıyor ve çok iyi sonuçlar alıyorlar. Sizlere iyi çalışmalar, başarılar diliyorum. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLER KADIKÖY İÇİN DÜŞÜNDÜ

Nuhoğlu’nun ardından Stratejik Plan Gençlik Çalıştayı’nın amacı, önemi ve Kadıköy’de nasıl uygulanacağı konusunda kısaca bilgi veren Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu “Amacımız, geleceğin vizyonunu, aklımızdaki Kadıköy’ü oluşturmak, bunu projelere dönüştürmek. Arayacağımız şey, sizin aklınızdaki Kadıköy. Bunu sistematik şekilde yapacağız. İstediğimiz geleceği arayıp, onu bir ortak akla büründürüp, bunu ‘Nasıl hayata geçiririz?’i tartışacak ve projelere dökeceğiz” dedi. 

Arama Konferansı yöntemi ile gerçekleştirilen Stratejik Plan Gençlik Çalıştayı,

 Kadıköy’ün mevcut durumu ve geleceğine yönelik beyin fırtınası ile başladı. Türkiye ve Kadıköy’e dair fırsat ve tehditlerin, artılar ve eksilerin konuşulduğu bölümün ardından gruplara ayrılan gençler Kadıköy üzerine değerlendirmelerde bulundular. Öğleden sonra gerçekleştirilen çalıştay ise Kadıköy’ün geleceğinin tasarlandığı grup çalışmaları ile devam etti.

Engelli haklarından, ekolojik dengeye, katılımcı, şeffaf yönetim modelinden, toplumsal cinsiyete birçok başlıkta önerilerin tartışıldığı Stratejik Plan Çalıştayına katılan gençlerin yorumları ise şöyle: 

GENÇLER FİKİRLERİNİN SORULMASINDAN MEMNUN

-Merve Gül: Yurt dışındaydım. 3 yıldır Kadıköy’de yaşıyorum. Satınalma uzmanıyım. Çalıştayı olumlu buldum. Belediye Başkanlığı seçiminden kısa bir süre sonra böyle bir şeyin düşünülmesi de güzel. Genel olarak Kadıköy’den memnunum.
-Volkan Budaksal: Kadıköy’de gönüllüyüm ve spor uzmanı olarak parklarda ücretsiz spor aktiviteleri yaptırmaktayım. Bu, belediyemizin önemli bir hizmeti. Çalıştayda katılımcı yönetimin vurgulanması çok önemli. Gençlerin fikirlerini, projelerini almak çok önemli.
-Onur Ceylan: Çalıştayın güzel bir şekilde organize edildiğini görüyoruz. Çok gerekliydi. Fikrimizin sorulması güzel bir duygu. Bu katılımcılığı sağlıyor. Yerel yönetimlerle halkın kopukluğunu gidermek için çok güzel bir faaliyet.

ÇALIŞTAYLAR DEVAM EDECEK


Kadıköy Belediyesi’nin çalışmaları 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde Kadıköy Evlendirme Dairesi Kokteyl Salonu’nda saat 10.00’da herkesin katılımına açık  olarak düzenlenecek Çalıştaylarla devam edecek.


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER