KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ ŞERDİL DARA ODABAŞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI YAPTI.

KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ  ŞERDİL DARA ODABAŞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI YAPTI.

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı başkanlığında gerçekleşti.

Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı başkanlığında 17 Nisan Çarşamba günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis salonunda yapılan toplantıya muhtarlar, siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı.

“KADIKÖYLÜLERLE BERABER YÖNETECEĞİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı bütün meclis üyelerine başarılar diledi. Herhangi bir olumsuzluğa neden olmadan Kadıköy’e yaraşır bir biçimde seçim döneminin bitirildiğini ifade eden Odabaşı şöyle konuştu: “Bir seçim dönemini Kadıköy’de herhangi bir olumsuzluğa neden olmadan Kadıköy’e yakışır bir biçimde bitirdik. Burada olan olmayan, seçime giren bütün siyasi partilerin temsilcilerine teker teker teşekkür ediyorum. Çok demokratik bir ortamda yarış oldu. Bu yarışın sonucunda Kadıköy halkı beni Kadıköy Belediye başkanı olarak seçti. Diğer aday arkadaşlarımla en kısa sürede bir araya gelip onlarla Kadıköy’ü konuşmak istiyorum. Çünkü onlar da Kadıköy için bir iddia koydular. Kadıköy’de daha iyisi, daha güzeli nasıl yaparız diye konuşmak için onlarla da görüş alışverişinde bulunmak istiyorum.Kadıköy Belediye Meclisi’nde Kadıköy halkının tercihleri doğrultusunda iki siyasi parti temsil ediliyor. Seçime giren veya girmeyen bütün siyasi partilerin ilçe başkanlarını ziyaret ederek onların da bu sürece katkılarını isteyeceğim. Benim seçim dönemimdeki bütün konuşmalarımda Kadıköy’ü birlikte yönetmek vardı. Kadıköylülere sormadan, Kadıköylülere danışmadan karar almamak gibi niyetimizi, irademizi beyan ettik. Mümkün olduğu kadar bunun çabası içinde olacağım.”

Kadıköy’ün Türkiye’nin gözbebeği olduğunu söyleyen Odabaşı, “Kadıköy’ün birçok problemi var. Bu problemleri hep beraber çözeceğiz. Muhalefet veya iktidar mantığı ile hareket etmenin çok doğru bir hareket tarzı olmayacağını düşünüyorum. Sorun Kadıköylülerin sorunlarıysa muhalefet veya iktidar yok. Bunu tüm Kadıköylülerle beraber, kanaat önderleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çözme niyeti içerisinde olacağım.” dedi.

37 MECLİS ÜYESİ GÖREV YAPACAK

CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan yeni meclise başarı dileklerini ileterek “CHP ve grubumuz adına seçilen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kadıköy halkı 37 meclis üyesini görevlendirdi. Kadıköy’e sağlıklı, verimli hizmetler yapacağınıza inanıyorum.” dedi. Toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Koyunoğlu da konuşmasında “Belediye meclis üyelerini tebrik ediyorum. 2019-2024 dönemi yerel yönetimler meclisinin hayırlı işlere imza etmesini temenni ederim. Bu süre içerisinde Kadıköy’ün yararına ve ihtiyacı olan tüm projelere olumlu karar vereceğimizi, destek olacağımızı söylüyorum. Ancak Kadıköy’ün yararına olmayan ve partimizin prensiplerine ve tüzüğüne aykırı olan maddelere de muhalefet olacağız. Yeni başkandan Kadıköy için vaat ettiği projeleri hayata geçirmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Meclisin ilk toplantısında Meclis Divan Kâtipliği, Meclis Başkan Vekilliği ve Komisyon Üyelikleri seçimleri yapıldı. Meclis birinci Başkanvekili Sait Yılmaz, Meclis ikinci Başkanvekili olarak ise Ayşegül Deprem seçildi. Divan Kâtipliği üyeleri de Ebru Hürcan Kumru, Berrak Sular Emiroğlu oldu. Belediye Encümeni üyeliklerine Yener Kazak, Zeki İbişhükçü, Nurhan Zabcı seçildi.

Oylamalar sonucunda kurulmasına karar verilen komisyonlar şöyle: Gençlik ve Spor Komisyonu, Tarife ve Ekonomi komisyonu, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Engelsiz Kadıköy Komisyonu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Hayvan Hakları Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Çevre ve Enerji Verimliliği Komisyonu, Kültür, Turizm, Sanat Komisyonu, Doğal Afetleri Önleme ve Sonrası Önleme Komisyonu,Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu, Ulaşım ve Trafik İhtisas Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu. Her komisyonun beşer kişiden ve bir yıl süreyle görev yapmasına karar verildi.

KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ

Kadıköy Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti meclis üyelerinden oluşuyor. 37 Meclis üyesinden oluşan Kadıköy Belediye Meclisi 33 Cumhuriyet Halk Partisi ve 4 Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyesinden oluşuyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109