FENERBAHÇE PARKI: BOSTAN OLDU

Çilek, marul, kırmızı ıspanak, marul, kadife çiçeği, hardal otu, erik… Buralar hep bostan… Liseliler Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla şehrin ortasında Fenerbahçe Parkı’nda tarım yapıyor.

FENERBAHÇE PARKI: BOSTAN OLDU
 FENERBAHÇE PARKI: BOSTAN OLDU


Çilek, marul, kırmızı ıspanak, marul, kadife çiçeği, hardal otu, erikBuralar hep bostan… Liseliler Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla şehrin ortasında Fenerbahçe Parkı’nda tarım yapıyor.

Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Parkında bulunan 900 m2lik alanı Saint Joseph Lisesi öğrencilerine Permakültür bahçesi olarak tahsis etti. Bahçede öğrenciler ekim, dikim yapıyor. Haftanın birkaç günü bahçeye gelen gençler fidelerini suluyor, yabani otları yoluyorlar.

Öğrencilerin marul, kadife çiçeği, çin yeşillikleri, hardal otu, kırmızı ıspanak, arı otu, tere, biber gibi birçok sebzenin diktiği bahçeye belediye de çalı ve fidan dikti.

Doğal bitki yetiştirme yöntemlerini öğrenmek ve öğretmek, bahçecilik hakkındaki bilgi ve becerilerini arttırmayı hedefleyen gençlere Kadıköy Belediyesi’nden tam destek var. Öğrencilere ekim dikim çalışmalarında destek olan belediye onlar yokken bahçenin bakımını da sağlıyor.

Liselilerin bahçe açılışı, 8 Haziran Çarşamba günü saat 13.00'da Fenerbahçe Parkında yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER