BAYRAM’I İSTANBUL’DA GEÇİRECEKLERE 10 KADIKÖY ÖNERİSİ

BAYRAM’I İSTANBUL’DA GEÇİRECEKLERE 10 KADIKÖY ÖNERİSİ Bayram tatilini İstanbul’da geçirecek olanlara “Kadıköy’den 10 serinletici öneri var. Gazete Kadıköy’den Kaan Dertürk tatilde Kadıköy’de yapılabilecekleri derledi.

BAYRAM’I İSTANBUL’DA GEÇİRECEKLERE 10 KADIKÖY ÖNERİSİ
 BAYRAM’I İSTANBUL’DA GEÇİRECEKLERE 10 KADIKÖY ÖNERİSİ
Bayram tatilini İstanbul’da geçirecek olanlara “Kadıköy’den 10 serinletici öneri var.  Tatilde Kadıköy’de yapılabilecekleri sizler için derledik.


1. Yemyeşil parklarda rüzgârlı bir gezinti
Yeşille iç içe olmak, sıcaklardan bunalmadan uzun yürüyüşler yapmak isterseniz eğer Kadıköy’ün parkları doğru adres olarak karşınıza çıkıyor. Kalamış, Fenerbahçe Selamiçeşme Özgürlük gibi bol ağaçlı parklarıyla Kadıköy, ailenizle serin yaz akşamlarında güzel bir gezinti için en doğru adres.


2. Bayramda sporu ihmal etmek yok, bisiklet yolu var! 
Caddebostan Sahili’nden Kadıköy veya Bostancı yönüne keyifli bir bisiklet gezisi yapabileceğiniz gibi İnönü Caddesi’nde yapımı devamı eden 14 kilometrelik bisiklet yolunu keşfe çıkabilirsiniz.  




3. Denize nazır akşam keyfi 
Eğer ailenizle birlikte güzel bir akşam yemeği yemek isterseniz Moda Khalkedon sizi bekliyor. Püfür püfür esen rüzgârıyla ağaçlar altında lezzetli bir akşam yemeği için ideal. Yemek üstü çay için ise Moda’nın çay bahçelerini öneririz. Ayrıca Deniz Kemal’in Yeri ve Moda Aile Çay Bahçesi’nde hem çayınızı yudumlar hem de deniz manzarasının keyfini çıkarırsınız. Eğer haftasonu gelecekseniz Potlaç Kadın Emeği Pazarı’na uğramayı da unutmayın!




4. Adalar’a vapur yolculuğunda üşümek 
Adalar’a yolculuk etmek için bayram en uygun zaman. Heybeli, Burgaz, Kınalı, Büyükada… Prens Adaları, İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenler için oldukça çekici. Kadıköy ve Bostancı iskelelerinden kalkan nostaljik vapurlarla yapacağınız 40 dakikalık gezinti ile denizin kokusunu içinize çekerek yolculuk yapabilirsiniz.


5. İçinizi ferahlatan doğal dondurma keyfi  
Yaz aylarının olmazsa olmazı olan dondurma için Moda’da bulunan Ali Usta ve Caferağa’daki Yaşar Usta’dan başka bir yer önermek haksızlık olurdu. Ünü Kadıköy sınırlarını aşmış iki dondurma ustası sıcakta içinizi ferahlatmak için Kadıköy’de sizi bekliyor. 




6. Caddebostan Plajı’nda yüzmek (!)  
Kavurucu sıcaklarda hepimiz denize girip, serinlemek isteriz. Yapılan son ölçümlerde İstanbul’da denize girmek pek mümkün görünmüyor ama biz yine de Caddebostan’da “plaj” keyfi yapmanızı öneririz. Kumsala uzanıp güneşin tadını çıkarın. 



7. Kalamış’tan tatlı bir huzur almak  
Çocuklu aileler olarak, “Bayramda ne yapacağız?” diye sorarsanız eğer Kalamış Gençlik Merkezi sizin için biçilmiş kaftan. Ailenizle birlikte Kalamış Khalkedon’da yemeğinizi yedikten sonra çocuklarınız bir yandan futbol, basketbol, voleybol gibi spor faaliyetleri yaparken siz de çayınızı yudumlayıp deniz manzarasını izleyebilirsiniz.




8. Pikniksiz bayram olmaz 
Bayramda tüm aile toplanmışken yazın yapılacak en güzel aktivite olarak piknik gelir akla. Kadıköy’ün yeşilliğinde Validebağ Korusu’nda keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Yeşilliklere örtünüzü serip, çimlere uzanabilirsiniz. Ağaçlardan taze meyve toplamayı sakın unutmayın!




9. Serinlemek için mendirek  
Kadıköy’ün başka bir noktası olarak iliklerinize kadar serinlemek isterseniz eğer mendirek bunu fazlasıyla karşılıyor. Denize vuran yakamoz eşliğinde vapurların izlendiği bir nokta olan mendirek, yazın en serinleticisi olmaya aday.




10. Teraslardan Kadıköy’e bakmak  
Yüksekler serindir. Hele ki Kadıköy’e tepeden bakılırsa daha serindir. Yaz sıcaklarından biraz olsun nefes almak için Kadıköy’ün kefelerinin teraslarına çıkmak yeterli olacaktır. Manzaraya seyre dalmışken, aman üşütüp hasta olmayın!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109