Yeraltının sırları İstanbul'un gizemli yapıları, 'Yeraltındaki İstanbul'da gün yüzüne çıkıyor

Yeraltının sırları İstanbul'un gizemli yapıları, 'Yeraltındaki İstanbul'da gün yüzüne çıkıyor

Yeraltının sırları İstanbul'un gizemli yapıları, 'Yeraltındaki İstanbul'da gün yüzüne çıkıyor
Yeraltının sırları
İstanbul'un gizemli yapıları, 'Yeraltındaki İstanbul'da gün yüzüne çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., kentimizle ilgili önemli bir kültür hizmetine daha imza attı. Yer üstündeki mimari ve doğal güzellikleri ile insanları hayran bırakan İstanbul’un hala gizemini koruyan yer altındaki yapıları, gazeteciyazar Ersin Kalkan’ın kaleme aldığı 'Yeraltındaki İstanbul' adlı kitapta ele alınıyor. Kültür A.Ş. yayınlarından çıkan kitabın önsözünü İBB Başkanı Kadir Topbaş kaleme aldı.

BİR BAŞKA İSTANBUL
Bir "şehir anlatısı" olan kitap, okuru, Büyük Saray’dan Ayasofya’nın sırlarına, Antik Liman’dan ayazmalara, su tesislerinden sarnıçlara, çilehanelerden kentin yer altı efsanelerine uzanan geniş bir yelpazede farklı bir İstanbul ile yüzleştiriyor. İstanbul’u yer altı ve yer üstü zenginliklerini birleştirerek anlatan kitap, yer üstündeki yapıların kadim çağlarda farklı mimari yapıların üzerine kurulu yeni yapılardan ibaret olduğu konusunda okuyucuları bilgilendiriyor.

Şu anda yer altında olan ancak yer üstünde de varlıklarını sürdüren yapıların tarihçelerine de yer veren kitap, İstanbul’un görünen ve görünmeyen yapılarını birlikte anlatması bakımından da okura önemli bir İstanbul gezisi yapma imkan sunuyor. İstanbul’u yer altından keşfetmeye başlayarak, arada bir yer üstüne de çıkarak okumanın keyfini sunan kitabın sayfaları arasında bir başka İstanbul işleniyor.

İÇİNDE NELER VAR?
Kentin altında asırlardır uyuyan uygarlık kalıntılarına bir güzelleme olarak da nitelendirilebilecek 'Yeraltındaki İstanbul'da 'Büyük Saray’dan Kalanlar', 'Mehmet Başdoğan’ın Bulduğu Zifaf Odası', '8000 Yıllık Sırlar Ortaya Saçıldı', 'Bu Liman Alman Tarihçinin En Büyük Rüyasıydı', 'Bir zamanlar kumsaldı Samatya', 'Ese Kapısı Mescidi', 'Nakkaş Halı Mağazası’ndaki Sarnıç', 'Fener Eskiden Petrion’du', 'Dünyada Bir Eşi Olmayan Kalyon', 'Üsküdar ve Sirkeci’de Efsaneler Gerçek Oldu' bölümleri yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109