Vali Mutlu, Şişli`deki İl Özel İdaresi yatırımlarını inceledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli`de yapılan İl Özel İdaresi yatırımlarını inceledi.

Vali Mutlu, Şişli`deki İl Özel İdaresi yatırımlarını inceledi

Vali Mutluya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, Şişi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül İl Genel Meclisi Üyeleri ve il Özel İdare genel Sekreteri Sabri Kaya eşlik etti.

İnceleme gezisine tarihi Şişli Kaymakamlığı Binası`nı inceleyerek başlayan Vali Mutlu, binanın tarihi dokusuna uygun şekilde restore edilmesini istedi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mutlu ve berberindekiler, inceleme sonunda toplu fotoğraf çektirdi.

Sırasıyla Talatpaşa İlk Öğretim Okulu inşaatı, Saadet İlk Öğretim Okulu inşaatı, Hüseyin Cahit Yalçın İlk Öğretim Okulu inşaatı ve Şişli Etfal Hastanesi bahçesinde bulunan Şişli Saat Kulesi restorasyon çalışmalarını inceledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Saat Kulesi incelemesinde şunları dile getirdi:

"Saat Kulesinin tarihi dokusunu bozmadan çalışmalar yapmalıyız. Vatandaşlarımız restorasyon çalışmalarından sonra saat kulesinin zeminindeki taşları görmeli. Bu çalışmanın bir örneği Küçükayasofya Camii’nin zemininde uygulanmıştır. Belli bir aralıkla cam döşenerek asıl zemin sergilenebilir. Ayrıca saatin etrafında çevre düzenlemesi yapılarak saat kulesi ön plana çıkarılmalı ve tarihçesi, yenileme çalışmaları sonunda mutlaka Kule’ye asılmalı” dedi.

Vali Mutlu İncelemeler esnasında vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektird

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2012, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER