Vali Mutlu, Batman ve Mardinli çocukları bağrına bastı

Batman Valiliği, Kalkınma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) desteğiyle “İngilizce Yaz Kampı” projesi kapsamında Mardin ve Batman’dan İstanbul’a gelen öğrenciler Vali Mutluyu ziyaret etti.

Vali Mutlu, Batman ve Mardinli çocukları bağrına bastı

   Vali Mutlu, Batman ve Mardinli çocukları bağrına bastı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret eden Batman ve Mardinli öğrenciler, “I Love You Vali” tezahüratı ile Vali Mutlu’ya olan sevgilerini dile getirdi.
Batman Valiliği, Kalkınma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) desteğiyle “İngilizce Yaz Kampı” projesi kapsamında Mardin ve Batman’dan İstanbul’a gelen 80 ortaöğretim öğrencisi ve proje yöneticileri İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti.


İstanbul Valiliği Büyük Salon`da gerçekleşen ziyarette kısa bir konuşma yapan Vali Mutlu, Mardin ve Batmanlı öğrencilerle buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Vali Mutlu, “Sizlerle olmak çok güzel ve üçüncü kez bir araya geliyoruz. Sizlerle Süleyman Şah Üniversitesi`nde buluşmuştuk. Bu yüzden sizlerle tekrar görüşmek istedim. Bu durum sizlerle görüşmem için bir vesile oldu. Yarın akşam bir veda gecesi yapacaksınız. Veda gecenizde bir de şarkı yarışması olacakmış. Çok keyifli bir gece olacak. En güzel sesli arkadaşınızı seçeceksiniz" dedi. Vali Mutlu, yoğun programından dolayı öğrencilerle olamayacağını belirterek vedalaştı.


Bugün vedalaşıyoruz ama inşallah tekrar bir araya geliriz dileğinde bulunan Vali Mutlu, öğrencilere bir anısını paylaştı: "Sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum. Bir gün Ankara Kızılay Meydanı`nda yürüyordum. O dönemler Diyarbakır Valisi’ydim. Yoldan geçen bir minibüs dikkatimi çekti üzerinde Siirt Üniversitesi yazıyordu. Kendi kendime keşke daha önce görebilseydim diye söylendim. Daha sonra minibüs durdu ve içinden gençler indi. Beni fark etmişler ve Kızılay Meydanı`nda onlarla hasret giderdik. İnşallah sizlerle de buluşuruz." Vali Mutlu’nun konuşması devam ederken Mardin ve Batman’dan gelen öğrenciler hep birlikte I Love You Vali tezahüratı ile Vali Mutlu’ya olan sevgilerini dile getirdiler.

Duygulanan Vali Mutlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizlerden duyabileceğim en güzel sözler. Dün Diyarbakırlı arkadaşlarınızdan bu güzel sözleri duydum. Hala içimde heyecanını yaşıyorum. Bu heyecan sizlerin tezahüratları ile daha fazla arttı. Sizlerden aynı sözleri duymak beni çok mutlu etti. Yüreğinizdeki sevgi her daim artsın. Sizler sevgi şehirlerinin çocuklarınsınız. Sevgilerinizi her zaman paylaşın. Cuma gününden itibaren Ramazan ayına giriyoruz. Ramazan ayınızın hayırlara vesile olmasını diliyor, Ramazan Bayramınızı şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum. Bayram sabahı Vali amcamız bayramımızı kutlamıştı diye gönlünüzden geçirirseniz çok mutlu olurum. Ailelerinize de çok selamlarımı iletin. Tekrar hepinizin gözlerinden öpüyorum.”
Vali Mutlu’nun konuşmasının ardından söz alan misafir öğrencilerden Mustafa Akpınar, "İstanbul’u gezdik tarihi hakkında bilgi aldık. Bu güzel şehrin Valisi’ni, Fatih’ini ziyaret ettik. Bu bizim için bir gururdur. Size bizleri ağırladığınız için kendim ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum" dedi.


Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Mardin ve Batmanlı öğrencilerle tek tek Valilik Kabul Salonu`nda fotoğraf çektirdi. Ziyaret İstanbul Valiliği önünde çekilen toplu fotoğrafla son buldu.


PROJE HAKKINDA;
2011 yılında ses getiren proje 2012 yılında ise Batman Valiliği, Kalkınma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) desteğiyle genişletilerek 11 ilden seçilen 2500 öğrenci ile 7 ildeki 12 devlet ve özel üniversitede “İngilizce Yaz Kampı 2” başlığı altında yürütülmektedir. 14 Haziran – 20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan proje kapsamında Ankara’ya 250 (Hacettepe ve Turgut Özal Üniversiteleri), Gaziantep’e 600 (Zirve ve Hasan Kalyoncu Üniversiteleri), İstanbul’a 450 (Marmara ve Süleyman Şah Üniversiteleri), İzmir’e 350 (Gediz Üniversitesi), Kayseri’ye 350 (Erciyes ve Melik Şah Üniversiteleri), Konya’ya 350 (Selçuk ve Mevlana Üniversiteleri) ve Samsun’a 200 (19 Mayıs Üniversitesi) öğrenci gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2012, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER