TUROB 41. senesini kutladı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), kuruluşunun 41. yılını Geleneksel Yaz Yemeği’nde kutladı TUROB, kuruluşunun 41`inci yıldönümünde her yıl gerçekleştirdiği “Geleneksel Yaz Yemeği”nde turizm sektörünün temsilcilerini bir araya getirdi

TUROB 41. senesini kutladı

İstanbul Çınar Otel’de düzenlenen ‘Geleneksel Yaz Yemeği’ne Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUREB Başkanı Şerif Yenen, TYD Başkanı Turgut Gür, TURYİD Başkanı Kaya Demirer ile çok sayıda davetli katıldı.



Gecede ilk konuşmayı TUROB Başkanı Timur Bayındır yaptı. Bayındır, “41 yıl önce turizmciler, bu sektörün bu kadar gelişeceğini belki hayal bile edemezdi. Nerelerden nerelere geldik. 55 rehber vardı. Bakanlığımız ve yetkililerle el birliği ile çalıştık. Bu akşam 41. yılımızı kutluyoruz ve biz heyecanla yoluma devam ediyoruz” dedi.

Gecede kısa bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TUROB’un gelenekselleşen Yaz Yemeği’nin 41. yılın kutlanması sebebiyle daha özel olduğunu belirterek, “Zaman su gibi geçiyor ama turizm sektöründe çok daha dolu geçmiş. Turizm sektörü olarak göstermiş olduğunuz çaba başarı yolunu açıyor. Ülkemizin tarihini, kültürünü en iyi şekilde tanıtıyorsunuz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023’te ülkemizin gelecekte daha da iyi olacağını görebiliyoruz. Ben şahsım olarak emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Mutlu’nun konuşmasının ardından TUROB Başkanı Timur Bayındır, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a bir plaket takdim etti.

Plaket takdimi esnasında konuşan Bakan Günay, “Kültür ile aramızda köprü oluşturuyorsunuz” diyerek başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Türkiye’de zor koşullar içersinde turizm yapmaya çalışılıyor ve bu çalışmalarınızı her yıl daha da artırıyorsunuz. Arada bu güzel gecelerimiz gerçekleşiyor. Böyle güzel gecelerde buluşuyor, çalışmalarımızın neticelerini görüyoruz. Dünya Turizm Örgütü, 2011 açıklamasında Türkiye’nin, İngiltere’nin önüne geçtiğini açıkladı. 2012’de ilk 6 ayda konaklama oranımız %6 oldu. Konaklama için yapılan dev işletmeler yerine kültürümüze uygun daha küçük yatırımlar yapılmalı ve İstanbul’da yaşadığımızı anlamalıyız”
Bakan Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya da İstanbul’un kültürüne sahip çıkmasından dolayı teşekkür etti. Günay, “Sayın Valimiz gerçekten İstanbul’umuzun kültürüne sahip çıkıyor ve korunmasında da çok güzel çalışmalar yapıyor. Tarihi mekânlarımızın restorasyonu esnasında mekânları geziyor ve bilgi alıyor. İstanbul’da Topkapı Sarayı’ndan sonra Yıldız Sarayımız da restorasyon çalışmaları ardından ziyaret edilip, gezilecek tarihi mekânlarımız arasında olacak” dedi.

Bakan Günayın konuşmasının ardından TUROB Başkanı Timur Bayındır, Bakan Günay’a nazar boncuğu ve camdan bir balta hediye etti ve “İstanbul, nazarlığı hak eden bir şehirdir” dedi.






Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2012, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER