Topbaş: Şehir Hatları’nın ayrılması İDO’nun değerini düşürmeyecek

Topbaş: Şehir Hatları’nın ayrılması İDO’nun değerini düşürmeyecek

Topbaş: Şehir Hatları’nın ayrılması İDO’nun değerini düşürmeyecek
Topbaş: Şehir Hatları’nın ayrılması İDO’nun değerini düşürmeyecek


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, uzun yıllar şehir içi deniz taşımacılığı yapan Şehir Hatları’nı İDO’dan ayırarak, İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ ismiyle yeni bir şirket kurulduğunu açıkladı.

Yeni şirketin Boğaziçi, Haliç ve Adalar’da hizmet vereceğini söyleyen Topbaş, şirketin ayrılmasıyla İDO’nun değerinin düşmeyeceğini vurguladı. Saraçhane Belediye Sarayı’nda Deniz Eğitim Komutanı Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu’nu kabul eden İBB Başkanı Topbaş, görüşmenin ardından gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

 İBB şirketlerinden İDO’nun (İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ) halka arz çalışmalarının son noktaya geldiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, şehir içi deniz taşımacılığı yapan Şehir Hatları’nın İDO’dan ayrılarak, ayrı bir şirket olduğunu söyledi. Topbaş şu bilgileri verdi: “5 milyon TL sermayeli yeni şirketimiz 14 iskelede 34 gemiyle hizmet vermeye devam edecek. Halka arzını ya da satışını düşündüğümüz İDO’yu ise diğer feribotlar ve deniz otobüsleri ile İstanbul dışına yönelik seferleri yapacak şekilde düzenledik. Şehir içi deniz ulaşımını belediye olarak bünyemizde tutmuş oluyoruz. Bununla ilgili çalışmalar tamamlandı. Şirket kuruldu, genel müdürü atandı.”

Yeni düzenleme ile İDO’nun satış değerinin düşmeyeceğinin altını çizen Kadir Topbaş, çalışmaların başından beri buna göre yapıldığının altını çizdi. Şehir Hatları’nı hep İDO’dan ayırmak istediklerini aktaran Topbaş, şöyle konuştu: “Zaten Şehir Hatları, İstanbulluların yoğun olarak kullandığı kent içi ulaşım hizmeti veriyor. Onu bünyemizde tutuyoruz. Diğer feribot ve deniz otobüsleri ile programımıza aldığımız Ambarlı-Bandırma arasında yapılacak Ro-Ro taşımacılığını İDO üstlenecek. İDO’nun özelleştirmesini bir bütün olarak değerlendirip, önümüzdeki aylarda halka arz ya da blok satış yoluyla gerçekleştireceğiz.”
Kaynak: Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER