Topbaş: Projesi olan gelsin bize anlatsın

Topbaş: Projesi olan gelsin bize anlatsın

Topbaş: Projesi olan gelsin bize anlatsın
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş deprem çalışmalarında kendilerini eleştiren sivil toplum kuruluşlarına, “Bir bölge seçip, kaynağı ile projelerini söylesinler o zaman” dedi.

İSTANBUL - 17 Ağustos Depremi’nin 11. Yılında İstanbul’da alınan önlemlerle ilgili NTV’nin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş afetlerle ilgili olarak bugüne kadar 1 milyar liranın üzerinde harcama yaptıklarını anlattı.

İstanbul’un 15 farklı haritasını çıkardıklarını belirten Topbaş, “Risk taşıyan 6 ilçede 146 bin bina tarandı. Bunların içinde 40 bin risk taşıyan bina tespit ettik” dedi.

Kendi sorumlulukları ölçüsünde çalışmalarını yaptıklarını belirten Topbaş muhalefete de yüklendi.

Başkan Topbaş, “Kimi siyasi söylemler bizi zorluyor. Muhalefet bazen riskli bölgelerde sizi buradan taşıtacaklar bizi seçerseniz evinizde kalırsınız söylemi yüzünden çalışmalarımızı zorluyor. Hatta partimizin bazı belediyelerde bu sebepten kaybettiğini sonradan öğrendik” yorumunu yaptı.

11 yılda çalışmaların bitmesinin mümkün olmadığını anlatan Topbaş, “Risk taşıyan bölgeler nüfusun yüzde 50’sinin yaşadığı bölgeler. Binaların riskli olduğunu tespit ettiğimizde vatandaş binayı güçlendirmeli ya da yıkıp yeniden yapmalı. Biz bunun yapılması için imar izinleri çıkardık” dedi.

Ezberden konuşan ve kendilerini eleştirenler olduğunu belirten ve bu gruplara yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, “Buyursunlar gelsinler. Bir bölge seçsinler Bakırköy’den, Zeytinburnu’ndan. Orada inceleme yapıp, projelerini, kaynaklarıyla bize anlatsınlar. Bizden daha iyi biliyorlarsa, çözümleri daha akla yatkınsa ben herkes içinde onlara teşekkür edip, ‘Bu arkadaşlar işi bizden daha iyi biliyor’ diyeceğim” sözleriyle konuşmasına devam etti.

Topbaş son olarak hazırlıkların vatandaşlar hazır olmadan bitmiş sayılamayacağını söyledi.

ntv

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER