Topbaş, Göztepe Camii`ni anlattı

"Kadıköy Belediyesi başka bir yer teklifini değerlendiririz, önemli olan bir ihtiyacın giderilmesidir, gerginlik konusu olsun istemiyoruz"

Topbaş, Göztepe Camii`ni anlattı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Göztepe Camii konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Topbaş, "Planın Danıştay kararına uygun hale getirilmesi gerekiyordu, meclisimiz bunun kararını dün itibariyle vermiştir" dedi.

Topbaş, daha önce dini tesis alanı olarak öngörülen planın mahkeme kararıyla iptal edildiğini ancak Danıştay`ın 2011 yılında aldığı kararla bu iptal kararının bozulduğunu hatırlattı. Danıştay`ın kararında Göztepe Camii`nin bir ihtiyaç olarak görüldüğüne dikkat çeken Topbaş, Kadıköy Belediyesi`nin "cami için başka bir yer teklifi" ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile görüştüğünü açıklayan Başkan Topbaş, Göztepe`de camii yapılacak alan konusunda "Kadıköy Belediyesi başka bir yer teklif etmek istiyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu teklifi değerlendirecek, önemli olan bir ihtiyacın giderilmesidir, bunun bir gerginlik konusu olmasını istemiyoruz" dedi.

Danıştay kararına göre de Göztepe ve Sahil Parklarının büyüklüğü ve nüfus yoğunluğu birlikte değerlendirildiğinde yapılacak cami, ek trafik yükü ve ulaşım sorunu oluşturmayacak şekilde düzenlenmesine aykırı bulunmuyor. Kararın son cümlesinde "Bu durumda, 2978 ada, 74 sayılı parselin 2.500 m2’lik kısmında dini tesis alanı oluşturulmasına ilişkin dava konusu işlemde, bölgenin ihtiyaçlarına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırılık bulunmamaktadır.” deniyor.


Mevcut Göztepe Parkı`nın yakınında bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü`nün yaklaşık 8 bin metrekarelik arazisinin 2500 metrekarelik kısmına cami yapılmasına ilişkin teklif oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2012, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER