Lüks taksi plakaları Türkiye’ye 7,5 milyar TL’lik ek kaynak yaratabilir

Yasal bir şekilde çalışan 9+1 VIP “lüks taksi” plakalarıyla hem en az 7,5 milyar TL’lik bir kaynak yaratılabilir.

Lüks taksi plakaları Türkiye’ye 7,5 milyar TL’lik ek kaynak yaratabilir
 Lüks taksi plakaları Türkiye’ye 7,5 milyar TL’lik ek kaynak yaratabilir


Yasal bir şekilde çalışan 9+1 VIP “lüks taksi” plakalarıyla hem en az 7,5 milyar TL’lik bir kaynak yaratılabilir.

Yasal bir şekilde çalışan 9+1 VIP araçları ile adresten adrese ulaşım sağlayan mobil uygulama Olev, son dönemde yasal zemini sıkça tartışılmaya başlanan şehiriçi ulaşımın sorunlarını masaya yatırdı.

Olev Kurucusu Ertunç Çiriş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada mevcut taksi plaka sayısının yetersiz olduğunu, yeni basılacak “lüks taksi” plakalarıyla hem en az 7,5 milyar TL’lik bir kaynak yaratılabileceğini hem de kayıtdışı taşımacılığın önüne geçilebileceğinin altını çizdi.


Şehiriçinde adresten adrese ulaşım alanında ilk yerli uygulama olan Olev, son dönemde yasal zemini sıkça tartışılan şehiriçi taşımacılık sorunlarını masaya yatırdı. Mevcut taksi plakalarının artan nüfus paralelinde beklentileri karşılamaktan uzak olduğuna odaklanan Olev, çözüm için “lüks taksi” plakalarını önerdi.


Olev kurucusu Ertunç Çiriş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada İstanbul’daki taksi plaka sayısının yetersizliğine değinerek, “Mevcut taksi plakaları İstanbul’un nüfusu 3 milyon civarındayken basıldı, İstanbul şu an 18 milyonluk bir nüfusa sahip, taksi plaka sayısı İstanbul nüfusunun ihtiyacını karşılamaktan uzak, yeni basılacak “lüks taksi” plakalarının bu soruna bir çözüm olabileceğini düşünüyoruz. İlk aşamada, 500.000 TL muhammen bedelle ihaleye çıkarıltılacak lüks taksi plakalarında mevcut taksi plakası sahiplerine öncelik verilebilir ve tek sefere mahsus basılacak 15.000 adet lüks taksi plakası, ülkemize en az 7,5 milyar TL’lik ek kaynak yaratabilir ” dedi.


Lüks taksi plakalarında mevcut plaka sahiplerine öncelik

Mevcut taksi plakası sahiplerinin öncelikli olarak “lüks taksi” plakalarını satın almaya hak kazanmasının, hak sahiplerinin uğrayacağı kayıpların önüne geçebileceğini belirten Olev Kurucusu Ertunç Çiriş, “Yeni sisteme dahil olan lüks taksiler aplikasyonla denetlenebilir, bu şekilde hem vergi kaçağının önüne geçilmiş olur hem de ölçümlenme olanaklı hale gelir, denetlenebilen araçlarda çalışan şoförler sigortalanarak onların da hakları korunmuş olur” diyor.


Lüks taksi sistemi ile hem araç sayısının artacağı hem de taşımacılığın en büyük sorunlarından olan yasal zemin tartışmalarının son bularak Türkiye’nin kazanacağını düşünüklerini belirten Ertunç Çiriş, yasal zeminde hizmet veren Olev’in büyümeye ve yatırım almaya devam edeceğini vurguladı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER