Kebabı ‘fast food’ tadında pişirecek

Kaşıbeyaz’da üçüncü jenerasyon bayrağı devraldı ve Kaşıbeyaz Food Point’i yarattı.

Kebabı ‘fast food’ tadında pişirecek
Kebabı ‘fast food’ tadında pişirecek

Kaşıbeyaz’da üçüncü jenerasyon bayrağı devraldı ve Kaşıbeyaz Food Point’i yarattı. İstanbul’da 2 şube açıldı, 3 şube 2016’da devreye girecek. Ankara’da ise Atatürk Orman Çiftliği Merkez Lokantası Kaşıbeyaz’a dönüştürülecek, 4 Food Point açılacak. Ardından sıra İzmir’e gelecek...

İlk şubesini 1974 yılında İstanbul Aksaray’da açan Kaşıbeyaz, bugün Türkiye’nin sayılı kebap zincirlerinden biri oldu. Yılda 300 bin kişiyi ağırlayan Kaşıbeyaz’da üçüncü jenerasyon, yeni projelerle birlikte bayrağı devraldı. Kaşıbeyaz Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Kaşıbeyaz’ın başını çektiği üçüncü jenerasyonla birlikte bu yıl Kaşıbeyaz Food Point isminde yeni bir marka yaratıldı. İlk şubeler Göktürk ve Başakşehir’de açıldı. 2016’nın ilk çeyreğine kadar İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi ve Ataşehir’de olmak üzere 3 şube daha açılacak.

Yeni yatırımlar yolda

Bir diğer önemli proje ise İstanbul dışına atılacak ilk adım olacak. Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) restoran ihalesini kazanan Kaşıbeyaz, Atatürk Orman Çiftliği Merkez Lokantası’nı 5 bin metrekarelik bir alana kurulu Kaşıbeyaz’a dönüştürecek. Bu projeler için 10 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılacak. Kardeşi Suat Kaşıbeyaz ile birlikte markanın yeni yatırımlarına yön veren Murat Kaşıbeyaz, bu yıl Food Point ile atılım yaptıklarını, bu işte büyüyeceklerini anlattı.

Artık herkesin restoranlarda uzun uzun yemek yememe tercihinden yola çıkarak bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Murat Kaşıbeyaz, “Birçok kaynağa göre her 10 kişiden 4’ü sokakta yemek yemeyi tercih ediyor. Bana göre bu rakam 10 kişide 8. Biz de Kaşıbeyaz Food Point ile 250-300 metrekarelik yerlerde sağlıklı ve hızlı yemek sunuyoruz. Alkol olmadığı için servis de hızlı oluyor” diye konuştu.

Göktürk ve Başakşehir’in ardından İstanbul’da Kadıköy, Ataşehir, Beyoğlu gibi yoğun insan trafiğinin olduğu bölgelere odaklandıklarını kaydeden Kaşıbeyaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Kebap da tatlı da bizim aile işimiz. Bu işlerimizle birlikte Food Point’e odaklandık. Bahçeşehir, Kadıköy, Ataşehir, Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi hedef lokasyonlarımızın başında geliyor. Atatürk Orman Çiftliği restoranımızı Nisan-Mayıs 2016 gibi açmayı planlayoruz. Onun dışında Ankara’da 4 tane de Kaşıbeyaz Food Point açma planımız bulunuyor. Ankara’dan sonra da büyüme planlarımıza İzmir’i alacağız.”

Kontrollü ilerleyecek

Food Point markalarını büyütmek için çalıştıklarını da dile getiren Murat Kaşıbeyaz, başka bir projenin gündemlerinde olmadığını vurguladı. Kaşıbeyaz, “Kendi alanımızda ilerlemeyi düşünüyoruz. Kontrollü gitmek niyetindeyiz. İstesek 10 yer birden açardık ama biz sindire sindire, geleceği görerek, gerçekten katma değer yaratarak ilerlemek istiyoruz. Bütün planlarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

Baba marka yaptı oğulları büyütüyor

Kaşıbeyaz ailesi için kebabın hikayesi dede ‘Gaziantepli kebapçı Mehmet Efendi’yle başlıyor. 5 yaşındayken Mehmet Efendi’nin lokantasına gidip gelmeye başlayan Ahmet Kaşıbeyaz, babasının vefatından sonra da meşhur Cevat Güllü’nün yanında çalışır. İşi öğrendikten sonra 1959 yılında İstanbul’a gelip baklavacılık yapmaya başlar. Baklavacıyı bir arkadaşına devredip kebap işi için Samsun’a gider. 1975 yılında ise İstanbul Aksaray’da Kaşıbeyaz’ın temellerini atar. Kaşıbeyaz isminin de ilginç bir hikayesi var. Ahmet Kaşıbeyaz, 11 yaşındayken gördüğü rüya sonucunda kaşının beyazlamasıyla ‘kaşıbeyaz’ olarak anılmaya başlar. Rüyanın uğruna inanır ve Besim olan soyadını da Kaşıbeyaz olarak değiştirir.

Ayda 17-18 ton et tüketiliyor

Kaşıbeyaz’ın restoranlarında yılda 300 bin kişi ağırlanıyor ve 200 tonun üzerinde et tüketiliyor. Aylık et tüketimi 17-18 ton civarında. 15 ton Antepfıstığı, 17 ton sade yağ, 61 ton da baklava tüketimi gerçekleşiyor. 190 bin bin porsiyon kebap satışı gerçekleştiren, Gazintep ile bağlarını koparmayan Kaşıbeyaz Lezzet Grup’u şehre her yıl 3 milyon TL katma değer sağlıyor.

KAŞIBEYAZ ADRES VE TELEFONLARI

ATAŞEHİR RESTAURANT, ADRES VE TELEFONLARI

ATAŞEHİR, BATI ATAŞEHİR FİRMA REHBERİ


KAŞIBEYAZ FLORYA İLETİŞİM



Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109