Kadir Topbaş, İstanbullardan kurban kesim işlemlerinin bayramın 3 gününe yaymalarını istedi.

Kadir Topbaş, İstanbullardan kurban kesim işlemlerinin bayramın 3 gününe yaymalarını istedi.

Kadir Topbaş, İstanbullardan kurban kesim işlemlerinin bayramın 3 gününe yaymalarını istedi.
Topbaş'tan kurban uyarısı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, İstanbullardan kurban kesim işlemlerinin bayramın 3 gününe yaymalarını istedi.
 

Böyle olması halinde yığılmanın ve yoğunluğun yaşanmayacağını dile getiren Topbaş, "Hepimiz Anadolu'nun değişik yerlerinden bu şehre geldik. Eski alışkanlıklarımızı İstanbul'da devam ettiremeyiz." uyarısında bulundu.
Başkan Kadir Topbaş, Saraçhane Belediye Sarayı'nda mesai arkadaşlarıyla bayramlaştı. Programda konuşan Topbaş, vatandaşların kurban kesimini bayramın birinci günü yerine, 3 güne yaymasıyla İstanbul'da kurbanla ilgili sorun yaşanmayacağını dile getirdi.

Bayramlaşma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Genel Sekreter Prof. Dr. Adem Baştürk, Genel Sekreter Yardımcıları Sabri Dereli-Hüseyin Eren-Mevlüt Vural-Muzaffer Hacımustafaoğlu, Başkan Danışmanları Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı-Tülin Ersöz-Prof. Dr. Erman Tuncer, Daire Başkanları, Şirket Genel Müdürleri, Müdürler ve diğer personel katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB'nin 52 bin kişilik çok büyük bir aile olduğunu belirterek, "Hepinizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Ailenizle birlikte nice bayramlara sağlık ve afiyet içerisinde erişmenizi diliyorum. Tüm İstanbulluların, ulusumuzun ve İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi.

İstanbulluların güzel bir bayram geçirmesi için her bayram olduğu gibi bu bayramda da daha fazla çalışacaklarını, bayram yapmayıp bayram yaptıracaklarını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, dini ve milli bayramların toplumu kaynaştıran, kırgınlıkları ortadan kaldıran çok özel günler olduğunu söyledi.

Gurur verici bir çalışma dönemini geride bıraktıklarını ve bir yeni döneme yine birlikte başladıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Savaşları askerler kazanır, zaferler komutanların olur. Birçok isimsiz arkadaşım İstanbul'un geldiği şu noktayı yakalamada gecesini gündüzüne katarak çalıştı. KalDer ve TÜSİAD tarafından 18'inci kez verilen kalite ödüllerinde büyük ödül olan 'Ulusal Kalite Ödülü'nü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şirketlerinden İDO kazandı. İGDAŞ da 'Ulusal Kalite Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Geçmişte bizler gelişmiş kentlere gurur ve hayranlıkla bakardık. Şimdi bu gelişmiş kentlerin bize aynı hayranlıkla baktığını uluslararası temaslarımızdan biliyorum."

ESKİ ALIŞKANLIKLARIMIZI İSTANBUL'DA DEVAM ETTİREMEYİZ

İstanbul'da Kurban Bayramı ile ilgili her türlü tedbiri aldıklarını, vatandaşlardan da deste beklediğini ifade eden Başkan Topbaş, şartlar elvermiyorsa kurban kesiminin güne, hatta iki üç güne yayılmasıyla İstanbul'da kurbanla ilgili sorun yaşanmayacağını dile getirdi.

İstanbullulardan bu konuya hassasiyet göstermelerini isteyen Topbaş, "Neticede bir ibadet yapıyoruz. Bu ibadet yapılırken, insanlara ve çevreye zarar verilmesin. Hepimiz Anadolu'nun değişik yerlerinden bu şehre geldik. Eski alışkanlıklarımızı İstanbul'da devam ettiremeyiz. Eskiden hayvan kesme alışkanlığı olan vatandaşlarımız, halen 'ben bunu yaparım' deyip, elini kolunu bacağını kesmemeli. Bu işi bilenler yapmalı. Kazalara sebep olmasın. Diğer taraftan da hayvanın her uzvunun bir ekonomik değeri var. Bunlar da heder edilmesin. Kurban içi bir yol daha var. Şu anda Pakistan'da ciddi bir problem var. Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla vekalet verip kurbanımızı orada da kestirebiliriz. Orada sıkıntıda olan insanları da düşünmüş oluruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Kurban Bayramı'nda ulaşımı yüzde 50 indirimli yaptığını hatırlatan Topbaş sözlerini şöyle tamamladı: "Ulaşımla ilgili de her türlü tedbiri aldık. Ek seferler koyduk. Vatandaşlarımız bayram yapsın diye bayram da çalışacağız. Kurbanla ilgili bir problem olursa 444 44 36 ya da 153 nolu telefonlardan şikayetler bildirilebilir. Biz her birimimizle bayrama hazırız. İstanbullulardan da bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Özellikle trafikte çok dikkatli olunmasını ve kurallara uyulmasını rica ediyoruz. Uzun seyahatler yapılıyor. Gidişler ve dönüşler zehir olmasın. Hayatımız her şeyden değerli."

Konuşmaların ardından Topbaş, belediye personelleriyle sırasıyla bayramlaştı. Başkan'la bayramlaşmak için personeller uzun kuyruklar oluşturdu. Topbaş, aileleriyle birlikte programa gelen 2 çocuğa 40 TL bayram harçlığı verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER