İstanbulluya yağmur şoku! trafikte de yoğunluk arttı.

İstanbul’da aniden bastıran yağmur, sokakta bulunanları hazırlıksız yakaladı. Yağmur nedeniyle trafikte de yoğunluk arttı.

İstanbulluya yağmur şoku! trafikte de yoğunluk arttı.
İstanbulluya yağmur şoku!
Yağmur nedeniyle trafikte de yoğunluk arttı.

Meteorolojinin yağış uyarısının ardından, İstanbul’da yağmur akşam saatlerinde bastırdı. Bu sırada işlerinden çıkıp evlerine gitmek için, otobüs ve metrobüs duraklarında bekleyenler yağmura hazırlıksız yakalandı. Yazlık giysileri ile yağmura yakalananlar, üst geçit merdivenlerinin altına, bankamatiklere, otobüs ve metrobüs duraklarının kapalı bölümlerine sığındı. Fırsatı kaçırmayan işportacılar da üst geçitlere tezgah kurarak, 5 liradan başlayan fiyatlarla şemsiye sattı.

Ani yağış İstanbul'u vurdu!


Yağmurla birlikte kayganlaşan yollarda temkinli davranan şoförler yavaşlayınca, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.

BANDIRMA’DA YAĞIŞ YAŞAMI FELÇ ETTİ

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve işyerlerinin zemin katlarını sular altında kaldı.

İlçede yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Elektriklerin bir süre kesildiği ilçede yağmurun ardından kanallarının kapanması sonucu Eski Hal Binası’nda bulunan 20 işyerinin bodrum ve zemin katı sular altında kaldı. Yağış nedeniyle trafikte aksamalarında yaşandığı ilçede vatandaşlar, evlerini ve dükkanlarını su baskınlarından korumak için tıkalı bulunan yağmur suyu kanallarının açılması çalışmalarında ekiplere yardım etti.

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, sağanak yağışın Kasaplar Hali ve Cumhuriyet Meydanı’nda su baskınlarına neden olduğunu belirterek, "Kasaplar halinde biriken suyun tahliyesiyle ilgili itfaiye müdürlüğümüze bağlı vidanjörler çalışıyor. Endişemiz saat 00.30’da başlayıp sabaha kadar ilçede etkili olması beklenen şiddetli yağıştır. Ekiplerimiz meydana gelebilecek olası sel baskınlarına karşı teyakkuz halindedir" dedi.

MUĞLA VE İLÇELERİNDE YAŞANAN ETKİLİ YAĞIŞ

Muğla’nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde etkili yağış nedeniyle bir süre trafiğe kapanan Muğla-Fethiye karayolu açıldı.

Köyceğiz ilçesine bağlı Zeytinalanı köyü mevkisinde yağmur suları nedeniyle derelerin taşması sonucu heyelan meydana geldi. Taş ve toprakların karayolunda bulunan menfezleri kapatması sonucunda karayolu bir süre ulaşıma kapandı.

Köyceğiz belediyesi ve yol yapım firmasına ait iş makineleri ve işçiler tarafından temizlenen yolda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

KAĞITHANE’DE BİR BİNANIN ÇATISINA YILDIRIM DÜŞTÜ

Kağıthane’de 3 katlı binanın çatısına yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Emniyet Evleri Mahallesi İşler Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın çatısına akşam saatlerinde yıldırım düştü.

Çıkan yangın, binanın alt katlarındaki iş yerlerine sıçramadan, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın sonucu binada maddi hasar meydana geldi.  (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER