İstanbulda İftar Sofraları Sokaklara Taşıyor

İstanbulda İftar Sofraları Sokaklara Taşıyor

İstanbulda İftar Sofraları Sokaklara Taşıyor
Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesi ile birlikte iftar keyfi çadırlardan sokaklara taşıyor.13 ilçede trafiğe kapalı sokaklarda kurulacak iftar sofralarıyla Ramazan coşkusu daha da artıyor.Sokaklara kurulacak iftar sofralarıyla, bölge halkının birbirleriyle dayanışma ve beraberliklerinin arttırılması, örf ve adetlerimizin unutulmaması; ihtiyaç sahibi aileler ve gönülleri sokak sofralarında buluşturarak unutulmaz Ramazan hatıraları bırakmak amaçlanmaktadır.

 İstanbul halkı, Adalar, Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Beşiktaş, Sarıyer, Şişli, Avcılar, Büyükçekmece, Bakırköy, Çatalca ve Silivri ilçelerinde gönüllü vatandaşlarımızın tespit edeceği trafiğe kapalı yayalaştırılmış alanlarda oruçlarını açabilecek.

 Sokaklara kurulacak iftar sofralarının yanı sıra Ramazan şenlikleriyle de coşku ve heyecan devam edecek. Ramazan ayı boyunca devam edecek şenlikler kapsamında, Karagöz, Orta Oyunu, Meddah, Kukla gibi geleneksel Türk Tiyatrosu’nun örneklerinin yanı sıra, çeşitli konserler ve tiyatro gösterileri ile çok özel Ramazan eğlenceleri İstanbulluları bekliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER