İstanbula Yarım saatlik yağmurla taşkın

İstanbula Yarım saatlik yağmurla taşkın

İstanbula Yarım saatlik yağmurla taşkın
Sağnak yağışın ardından İkitelli'den itfaiyeye 20 su taşkını ihbarı yapıldığı bildirildi.


İstanbul'da ani bastıran sağanak nedeniyle Basın Ekspres Yolu ve İSTOÇ bölgesinde Ayamama Deresi'nin su seviyesi yükseldi. Rögarların tıkanması sonucu İkitelli bölgesinden itfaiyeye 20 su taşkını ihbarı yapıldığı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte aniden bastıran sağanağın bazı bölgelerde su birikintilerine neden olduğu belirtildi. 11.30-13.00 saatleri arasında Başakşehir, Bakırköy, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Avcılar ve Şişli ilçelerinde metrekareye 20 kilogram yağışın düştüğü ifade edildi.

Açıklamada, yağış nedeniyle tıkanan mazgallar ve dere seviyesi altında kalan kanallar nedeniyle yollarda su baskını meydana geldiği, Ayamama Deresi'ne bağlanan Kaynarca Deresi kolunda mevcut dere yatağının yetersiz kaldığı ve 90 derecelik keskin dönüşünde meydana gelen bozulmalar nedeniyle su taşkının olduğu kaydedildi.

Kaynarca Deresi güzergahında sel baskını risklerini ortadan kaldırmak için İSKİ tarafından dere kesitinin genişletilmesi için ihale çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Ayamama Deresi sınır bandında akışını sürdürdüğü, yoğun yağış nedeniyle zemin katlarda ve bazı alt geçitlerde mazgalların tıkanmasından kaynaklanan taşkın meydana geldiği vurgulandı.

İkitelli Basın Ekspres Yolu ve İSTOÇ bölgesinde ise Ayamama Deresi'nin su seviyesinin yükseldiği ve rögarların tıkandığı kaydedilen açıklamada, bu nedenle itfaiyeye İkitelli bölgesinden 20 su taşkını ihbarı geldiği, ayrıca Avcılar'dan 5, Başakşehir'den 4, Gaziosmanpaşa'dan 3, Bağcılar'dan 2 ve Şişli'den de bir ihbar alınarak, ekiplerce değerlendirildiği belirtildi.

İSKİ tarafından E-5 Karayolu Çobançeşme Kavşağı'nda ve Fidanlık Bölgesi'nde kesit genişletme çalışmalarının devam ettiği vurgulanan açıklamada, proje çerçevesinde E-5 Karayolu Atatürk Havalimanı dönüş köprüsü geçişinde yüksekliğin 6 metreye, genişliğin ise 25 metreye çıkartıldığı bildirildi.

E-5 Karayolu Çobançeşme Kavşağı içinde 340 metre, Fidanlık Bölgesi'nde 900 metre dere ıslahının devam ettiği belirtilen açıklamada, Ayamama Deresi'nin Çobançeşme Kavşağı ve geçişindeki genişletme çalışmaları kapsamında E-5 Karayolu altındaki 12 metre genişliğindeki mevcut kanalın 24 metreye çıkartıldığı, Basın Ekspres Yolu altındaki 80 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde ve 9 metre genişliğindeki mevcut kanalın 3,40 metre yüksekliğe ve 30 metre genişliğe çıkartıldığı kaydedildi.

-METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME-

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım da AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde kentin Anadolu yakasında Tuzla, Kartal, Beykoz ve Ümraniye ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü yağışın görüldüğünü, Avrupa yakasında ise Beşiktaş, Fatih, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Çatalca ve Silivri ilçelerinde de zaman zaman kuvvetli yağış olduğunu söyledi.

Anadolu yakasında yarın yağışın beklenmediğini anlatan Yıldırım, Avrupa yakasının kuzey ve batısında bulunan Çatalca, Silivri, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ve Beylikdüzü ilçelerinde ise öğle saatlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü yağış olabileceğini belirtti.

Yıldırım, 16 Haziran Perşembe günü de Anadolu yakasında Kartal, Pendik, Tuzla ve Ümraniye ilçelerinde öğle saatlerinden sonra kısa ve lokal olarak yağış olabileceğini kaydetti.

Mustafa Yıldırım, sağanağın 17 Haziran Cuma gününden itibaren yerini güneşli bir havaya bırakacağını, hafta sonu hava sıcaklıklarının 27 ile 30 derece arasında görüleceğini ifade etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER