İstanbul hastaneye doydu artık ruhsat yok

İstanbul hastaneye doydu artık ruhsat yok

İstanbul hastaneye doydu artık ruhsat yok
Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu kentteki hastane sayısı 281’e ulaşınca harekete geçti. Bundan böyle ihtisas hastaneleri dışında kimseye ruhsat verilmeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş 2004 yılından bu yana yapılan devlet ve özel hastane sayısıyla yeterli seviyeye ulaşıldığını, Sağlık Bakanlığı’nın hastane yatırımları için istenen ön izin belgesini İstanbul için  kaldırdığını açıkladı. Star İstanbul’un sorularını yanıtlayan Kocabaş, bir kaç yıl öncesine kadar  Sağlık Bakanlığı’ndan alınan ön izin belgesiyle hastane ruhsatı alındığını hatırlattı ve “Belediye başkanımız Kadir Topbaş göreve geldiğinden bu yana özellikle hastane yatırımlarının önünü açtı. Bu nedenle özel imar izinleri verdik. Ancak Sağlık Bakanlığı İstanbul’un yeteri kadar hastaneye sahip olduğunu bildirdi ve ön izin belgeleri kaldırıldı. Bundan böyle İstanbul’da ihtisas ve AR-GE çalışmaları yapanların dışında hiç bir hasteneye izin verilmeyecek” dedi.

Hepsinin önü açıldı

Nüfusu gittikçe artan İstanbul’da sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini anlatan Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, 8 yıldır hastanelere özel imar verildiğini her türlü sağlık ve turizm yatırımının önünün açıldığını söyledi. Kocabaş, “2004-2011 yalları arasında sağlık yatırımlarında yüksek teknolojnin gelişmesi için ayrıcalıklı imar verdik. Bazı ilçelerde hiç hastane yoktu. Şimdi İtanbul’un her ilçesinde en az 3 tane hastane var” diye konuştu.

Adım başı hastane var

İstanbul’da özel, devlet ve üniversite olmak üzere 281 hastane bulunuyor. Bunlardan 112’si Sağlık Bakanlığı’na, 159’u özel işletmelere, 10’u da üniversitelere ait olarak hizmet veriyor. Sadece Bakırköy ve Şişli’de 28 hastane var.  Yeni ilçe olan Ataşehir bile ikisi devlet 4’ü özel olmak üzere 6 hastaneye sahip. Sadece Adalar ile Arnavutköy’de birer devlet hastanesi mevcut. Bağcılar’da 2’si devlet 5’i özel, Bahçelievler’de 3’ü devlet, 12’si özel, Beşiktaş’ta 3’ü devlet, 8’i özel, Beyoğlu’nda 5’i devlet 5’i özel ve Fatih’te 6’sı devlet, 5’i üniversite 10’u da özel olmak üzere 21 hastane vatandaşa sağlık hizmeti veriyor.

ATAŞEHİR HASTANE KLİNİK SAĞLIK OCAĞI ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER