İSTANBUL'DA ASIRLIK TATLAR ve SANATLAR ÇARŞISI

İstanbul Ramazan ayı geldiğinde bambaşka bir manevi atmosfere bürünür. Yardımlaşma ve kardeşlik duygularının daha da pekiştiği bu kutsal ay, İstanbul’un her bir köşesinde bir başka güzel yaşanır.

İSTANBUL'DA  ASIRLIK TATLAR ve SANATLAR ÇARŞISI
İSTANBUL'DA  ASIRLIK TATLAR ve SANATLAR ÇARŞISI

İstanbul Ramazan ayı geldiğinde bambaşka bir manevi atmosfere bürünür. Yardımlaşma ve kardeşlik duygularının daha da pekiştiği bu kutsal ay, İstanbul’un her bir köşesinde bir başka güzel yaşanır.
İstanbulluların Ramazan ayında yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Meydanı’na yeni bir konsept kazandırıldı. Sohbet mekanları oluşturulan meydan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı farklı konsept ile asırlık tatlar ve sanatların İstanbullulara ve İstanbul’u keşfe çıkan turistlere sunulan bir dizi etkinliğe bu yıl da sahne olacak.

İstanbul’la özdeşleşmiş markalar…

Sultanahmet Meydanı’nın tarihi çehresine uygun olarak yapılan düzenleme ile İstanbullular, maneviyatın tarih ile yoğrulduğu kutlu bir kent olan İstanbul’da yaşamanın ayrıcalığını hissedecekler. Meydan, Ramazan ayı boyunca, İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürün sunumlarını gerçekleştireceği ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı çarşıya ev sahipliği yapacak.

Çarşıyı ziyarete gelen İstanbullular; Karaköy Güllüoğlu, MADO, SÜTİŞ, KOSKA Helvacısı, Hacı Bekir Lokumları, Kuru Kahveci Mehmet Efendi, Vefa Bozacısı, Kanlıca Yoğurdu gibi özü İstanbul’a ait olan geleneksel tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Kaybolmaya yüz tutmuş sanatlar yeniden canlanıyor…

Çarşıda, cam işçiliği, ebru, çini, kaligrafi, minyatür, sedef işlemeciliği, iğne oyası, porselen gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Ziyaretçiler, söz konusu sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacaklar.

Asırlık tatlar ve sanatlar Sultanahmet Meydanı’nda.

ASIRLIK TATLAR

Çarşıyı ziyarete gelen İstanbullular, İstanbul’a ait olan geleneksel tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

EMİRGAN SÜTİŞ
HACIBEKİR LOKUMLARI
HAFIZ MUSTAFA ŞEKERLEME
HALKEKMEK
HAMİDİYE SU
KANLICA YOĞURT
KARAKÖY GÜLLÜOĞLU
KEMERBURGAZ TURŞUSU
KONYALI ŞERBET
KOSKA HELVA
KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ
KÜTAHYA LEBLEBİCİ
MADO
MANİSA MESİR MACUNU
RAMAZAN BİNGÖL
VEFA BOZACISI
ASIRLIK SANATLAR

Çarşıda, İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürün sunumlarının gerçekleştirilecek. Aynı zamanda geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar yer almaktadır.

AHŞAP OYUNCAK
AHŞAP YAKMA, FİLOGRAFİ
BAKIRCILIK
BIÇAKCILIK
BULDAN KUMAŞ
BÜRÜMCÜK KUMAŞ
CAM
CAM KESME
CAM, SERAMİK
ÇİNİ, PORSELEN
DEVREK BASTON
EBRU
EDİRNEKARİ AHŞAP BEZEME
ERDİRNE SABUN SÜPÜRGE
ERZİNCAN BAKIRLIK
GÖLGE OYUNLARI
GÜMÜŞ TAKI
ISPARTA GÜLBİRLİK
İĞNE OYASI
İĞNE OYASI, KIRKYAMA
İLGİ SANAT EVİ
İPEK DOKUMA
İSMEK
KALİGRAFİ
KEÇECİLİK
KKM
KURDELA NAKIŞ, DERİ İŞLEMECİLİĞİ
KUTNU KUMAŞ (G.ANTEP)
KUTU SÜSLEME
KÜLTÜR A.Ş.
LOSTRA SALONU
LÜLETAŞI
MARDİN GÜMÜŞ
MİNYATÜR TAKI
RESİM
RÖLYEF
SADEKAR
SEDEF/HASIR ÖRME
SEDEFKAR
ŞİLE BEZİ
TAKI, KUYUMCULUK
TARİHİ ASMA KİLİT
TESPİHÇİLİK
TEZHİP, MİNYATÜR
TOKAT BASMACI
TRABZON KUMAŞ
VAZO
YEMENİCİ G.ANTEP
YORGANCILIK
ZÜMRÜT FOTOĞRAFÇILIK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER