İstanbul AK Parti, STK temsilcileri ile iftarda buluştu

AK Parti İstanbul il örgütü Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘Sivil Toplum Kuruluşları İftarı’ İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin katılımıyla yapıldı.

İstanbul AK Parti, STK temsilcileri ile iftarda buluştu
İstanbul AK Parti, STK temsilcileri ile iftarda buluştu

AK Parti İstanbul il örgütü Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘Sivil Toplum Kuruluşları İftarı’ İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin katılımıyla yapıldı.
Programa, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Fikir ve Düşünce STK’ları, İş ve Ekonomi STK’ları, 81 İl Hemşehri STK’ları, Kadın STK’ları, Sağlık STK’ları, Engelli STK’ları, Esnaf odaları, Sendikalar, Roman ve Alevi STK’ları başta olmak üzere yurtiçinden ve yurtdışından 500 sivil toplum kuruluşunun yönetici veya temsilcisi katıldı. İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş’in açılış konuşmasıyla başlayan programda İl Başkanı Dr. Selim Temurci de bir konuşma gerçekleştirdi.

Sivil toplum kuruluşu adı altında Türkiye’ye düşmanlık eden paralel yapıların olduğuna dikkat çeken Dr. Temurci, “İçeride ve dışarıda sadece konjonktür adamı olanlar asla dava adamı olamazlar. Dava adamları 15 Temmuz gecesi zulme sessiz kalmayanlardır” dedi.



SİVİL TOPLUM MİLLETE HİZMET İÇİN VARDIR

Dr. Temurci, Sivil Toplumun milli birlik ve beraberliğin timsali olduğunu belirterek, “Hepimiz farklı şehirlerden olabiliriz ancak hepimizin bir İstanbul sorumluluğu var. İstanbul sevginin şehridir. Kadim medeniyetimizin bize emaneti bir şehirdir. Hazreti Peygamberin methine mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmet ve askerlerinin emanetidir. Bizler İstanbul’un kardeşlik ve muhabbet duygusunu yaşamaya, yaşatmaya devam edeceğiz. İnşallah İstanbul’un 39 ilçesinde 2 milyon 300 bin kardeşimizle Kadir Gecesine kadar iftar programlarında bir araya geleceğiz. Sivil toplumun ve siyasetin dayandığı yegâne güç milletin kendisidir. Sivil Toplum Kuruluşlarımız tıpkı siyasi partiler gibi demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Sivil Toplum üretmek ve çalışmak durumundadır. Bu ülkede 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık ve burada olan kardeşlerim o gece rüşdünü ispat etti. 15 Temmuz’da bu ülkede Çanakkale ruhunu yaşatan vatan evlatlarının olduğunu gördük. Çanakkale’deki ümmet bilinci 15 Temmuz’da yeniden dirilmiş ayağa kalkmıştır" ifadelerini kullandı.


15 TEMMUZ İKİNCİ BİR KURTULUŞ SAVAŞIDIR

15 Temmuz’un Türkiye’nin dönüm noktası olduğuna işaret eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın, çağrısıyla sokağa çıkarak demokrasi ve özgürlük diyerek vatanına sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Önemli olan o gece adalet, demokrasi ve özgürlük istemekti. O gün darbecilere karşı tankların karşısında haklarımızı aramaktı. Adaletin aranacağı yer provakatif yürüyüşler değildir. O gün kaçanların bu gün adalet isteme hakkı yoktur.  Rabbimize hamdolsun bağımsız bir Türkiye’miz, bayrağımız, ezanımız var. Bizler bedel ödedik 15 Temmuz’da; 249 şehidimiz, 2194 gazimiz var. 16 Nisan’dan sonra yeni bir döneme girdik. Biz ellerimizi kaldırıp hep dua ettik. Rabbim 15 Temmuz’da başarısız olanları 16 Nisan’da da başarısız kıldı. Bizim elbette hayır diyen, demokratik haklarını kullanan vatandaşlarımızla hiçbir problemimiz yok. Ama hayır diyenler içinde bu ülkeyi terk eden ve bu ülkenin evlatlarını öldürenlere kucak açanlar var. 100 yıl sonra ilk kez bu coğrafyada kaybettiler ve Allah’ın izni ile bu birlik ve beraberlik oldukça kaybedecekler. Türkiye’nin üzerinde oynanmak istenen kirli oyunların farkındayız.”


ŞER ODAKLARI TÜRKİYE’YE KARŞI BİRLİK OLDULAR

FETÖ ile mücadele kapsamında güncel meselelere de değinen Dr. Selim Temurci şöyle konuştu: “Kontrollü darbe safsatasıyla aziz şehitlerimizin hatıralarına saygısızlık eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı önce dik durmasını bilecek. Siyasi bir şuurla hareket edecek. Sağında, solunda, parti meclislerinde Fetöcü barındırmayacak. Ülkenin gizli belgelerini casusluk yaparak servis edenlere kol kanat germeyecek. Adalet istiyorsa, merhamet istiyorsa milletin sinesine dönecek. Bizler, MİT tırlarını durduranları ve o belgeleri kimlerin ne amaçlarla kimlere verdiğini çok iyi biliyoruz. Millet CHP’nin Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgisinin kalmadığını anlayacak. Ve 2019’a doğru giderken bu anlayışı tasviye edecek. 15 Temmuz ikinci bir kurtuluş savaşıdır. 16 Nisan bu doğrultuda bir adımdır. Yeni ramazanlarda ümmet coğrafyasında kan akmayacak. Bunun için bir ve beraber olmalıyız. Onların Türkiye ile mücadeleleri ‘One Minute’ ile başladı. Onların Türkiye ile olan dertleri Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’de ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ demesiyle başladı. Türkiye’nin kendi tankını, topunu, tüfeğini, uçağını, füzesini yaparak bu coğrafyada ben de varım demesiyle başladı.”


Temurci konuşmasını şöyle sonlandırdı: “İftar sofralarımız bizim dua sofralarımızdır. Burada bulunan birçok derneğimizi ziyaret etme fırsatımız oldu. 15 Temmuzda Sivil Toplum Kuruluşlarımız ciddi bir sorumluluk almıştır. Organize edilen bu iftar programı aynı zamanda bir teşekkür buluşmasıdır. Bu akşam iftar soframızı şereflendiren Edirne’den, Kars’a 81 ilimizden gelen her bir Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

Davetlilerin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen program, İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan hediye takdiminin ardından sonlandırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER