İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Uzmanlar en sıcak Ocak ayının yaşandığını belirterek 12-13 Ocak'tan itibaren kar yağışının başlayacağını duyurdu.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
 İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Uzmanlar en sıcak Ocak ayının yaşandığını belirterek 12-13 Ocak'tan itibaren kar yağışının başlayacağını duyurdu.

2018 yılına herkes kar yağışıyla girmeyi beklerken, son günlerdeki bahar havası dikkatleri çekiyor. İstanbul'da 2018'in ilk günleri günlük güneşlik geçerken, herkes Kış ne zaman gelecek?, Bu kış nasıl geçecek? sorularını sormaya başladı. Perşembe gününden itibaren yurt genelinde yağmurlar geliyor. 
Bahar tadında hafta sonu tatili geçiren vatandaşlar, Bahardan kalma günler ne kadar devam edecek? Kış ne zaman gelecek? sorularını sormaya başladı. Meteorolojinin son tahminlerine göre 11 Perşembe gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklıkları düşmeye başlayacak ve yağışlar görülecek. 14 Ocak pazar günü pek çok kentte kar yağışı görülebilir.

Bahar ayı gibi Ocak

Aralık ayının son haftasından beri devam eden mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları önümüzdeki hafta da sürecek. Hafta boyu İstanbul’da sıcaklıklar 14 derece civarında seyrederken parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ankara’da ise hava sıcaklıkları 12 derece dolaylarında hissedilecek, yer yer sis ve pus hadisesi görülebilir. İzmir ise adeta baharı yaşıyor, hava sıcaklıkları 18 derece civarlarında olacak, güneşli bir hava bekleniyor.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a kar yağışı konusunda geçtiğimiz gün Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse bir açıklamada bulunmuş, "Son 15 yıllık verilere göre, geçen yıl İstanbul 6-7 Ocak'ta yoğun kar yağışı gözüktü. Ondan önceki yıllarda ise kar yağışları genellikle ocak ortasında başlayıp ve şubat ortasına kadar devam etmiş. Kar yağışının marta sarktığı dönemler ise 1887 ile 2012 kışı. Genellikle İstanbul'da kar yağışına daha vakit var. Ocak 15'e kadar batı bölgelerinde kar yağışı gözükmüyor, ancak 20 Ocak'tan sonra ciddi bir soğuma bekleniyor. 20 Ocak'tan sonra İstanbul'da kar yağışlarının görüleceğini tahmin ediyoruz. Büyük ihtimalle İstanbul yarıyıl tatilinde kar yağışı alacak." ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109