İMAMOĞLU: “BENİM ADIMA EN ÖNEMLİ PROJE, KREŞ PROJESİDİR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılan, “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında Pendik’teki temel atma törenine katıldı.

İMAMOĞLU: “BENİM ADIMA EN ÖNEMLİ PROJE, KREŞ PROJESİDİR”
 İMAMOĞLU: “BENİM ADIMA EN ÖNEMLİ PROJE, KREŞ PROJESİDİR”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılan, “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında Pendik’teki temel atma törenine katıldı.

Seçim meydanlarında verdiği en önemli vaadinin bu şehrin çocuklarına yatırım yapmak olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Şu kreş meselesi, bu şehrin ve bu ülkenin çocuklarının hayatını en fazla değiştirecek olan şey. Bu yatırım, ümit ediyorum ki, İstanbul’a ve ülkemize belki de en büyük katkıyı sunacak proje. Onun için tüm samimiyetimle ifade ediyorum, benim adıma en önemli proje, seçim döneminde vaat edilip bugün de başarılması için can attığım ve hep birlikte başaracağımıza inandığımız kreş projesidir” dedi.


İmamoğlu, temel atma butonuna, kreş yaşındaki 12 çocuk ile birlikte bastı. Pendik, Kartal, Sultanbeyli, Sancaktepe, Sultangazi, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Silivri ve Beylikdüzü’nün aralarında bulunduğu toplam 11 ilçede, aynı anda temel atma törenleri düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu şehrin çocukları eşit olacak” ilkesiyle, seçim meydanlarında verdiği ‘her mahalleye kreş’ sözünü tuttu. İmamoğlu, ilk etapta, “150 mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılacak “Yuvamız İstanbul” projesinin il etabının temelini Pendik’te, törenle attı. İmamoğlu’na, eşi Dilek İmamoğlu ve İBB’nin üst düzey yöneticileri eşlik etti. Temel atma töreni için Dolayoba Mahallesi’ndeki şantiye alanını dolduran vatandaşlar, İmamoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. “Ekrem Başkan” tezahüratıyla karşılanan İmamoğlu, yoğun ilgi nedeniyle, törenin yapılacağı platforma zorlukla ulaşabildi.

“İSTANBUL’A EN BÜYÜK KATKIYI SUNACAK PROJE”
Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, seçim meydanlarında verdiği en önemli vaadinin bu şehrin çocuklarına yatırım yapmak olduğunu vurguladı. İmamoğlu, “Şu kreş meselesi, bu şehrin ve bu ülkenin çocuklarının hayatını en fazla değiştirecek olan şey. Bu yatırım, ümit ediyorum ki, İstanbul’a ve ülkemize belki de en büyük katkıyı sunacak proje. Onun için tüm samimiyetimle ifade ediyorum ki, benim adıma en önemli proje, seçim döneminde vaat edilip bugün de başarılması için can attığım ve hep birlikte başaracağımıza inandığımız kreş projesidir” dedi.

“BUGÜN, KREŞLERİN DOĞUM GÜNÜ”

Bugünün kreşlerin doğum günü olarak adlandırılabileceğini kaydeden İmamoğlu, “Bu töreni, 11 noktadaki kreşlerimizin başlangıç töreni olarak algılayabilirsiniz; ama ben, kreşlerin doğum gününe hoş geldiniz, diyorum hepinize” şeklinde konuştu. Erken çocuk eğitiminin çok önemli ve değerli olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Ama çocuğun en hızlı geliştiği dönemde, İstanbul’da ne yazık ki sorgulamamız gereken; fırsat eşitliğidir. ‘İstanbul Yuvamız’ projesi, İstanbul’daki çocukların eşitlenmesi projesidir. Biz, çocuklarının eğitimindeki eşitsizliği ortadan kaldırmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Müdahale ettiğimiz taktirde bunu başarabiliriz” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, projeye katkısı olan kişi, kurum ve kuruluşlara da konuşmasında teşekkür etti: “Temelini atacağımız bu ortamda katkısı olan çokça insanımız var. Hem İBB bünyesindeki uzman çalışma arkadaşlarım hem de İstanbul’umuzun farklı akademisyenleri, grupları, sivil toplum kuruluşları bize ciddi katkı sunmuşlardır. Her birisine teşekkür ediyorum. Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim ve Psikoloji bölümlerine, AÇEV Vakfı’na, Bernard van Leer Vakfı uzmanlarına teşekkürü bir borç biliyorum.”

“DOĞUŞTAN VAR OLAN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”
İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün, 11 noktada süreci başlatmış durumdayız; ama ilk aşamada 150 kreşi İstanbulluların hizmetine sunacağız. Bunun anlamı, binlerce çocuğumuza erişmek, tabi aynı zamanda binlerce kadına, anneye de ulaşmak. Ki 15 bin çocuk hedefliyoruz. Bu, 15 bin annenin de istihdama katılması anlamına geliyor. Şu anda Pendik’teyiz; ama aynı anda Kartal, Sultanbeyli, Sancaktepe, Sultangazi, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Silivri ve Beylikdüzü’nde de kreş yapımına start verdik. Bu ilçelerde de hızlıca kreşlerin açılışını hep birlikte sağlayacağız. Burada durmayacağız, çocuk sayısı yüksek olan mahallelerden başlanarak hızlı bir şekilde kreş sayımızı 150’ye tamamlayacağız. Kreş hizmeti verilmeyen ilçeleri önceleyeceğimizi Pendik’ten, Dolayoba’dan duyurmak istiyorum. Bu bize, çocuklarımızın geleceğe umutla bakmasını, sorgulayan, akıllı, bilimin ışığında geleceğe güzel bakan çocuklara sahip olmamıza fırsat tanıyacak. Özgüveni olan, özgür biçimde yorumlayan çocuklarımız çok da üretken olacaktır. Onların doğuştan var olan yeteneklerini açığa çıkaracak bu süreci önemseyelim ve sürekli yanında olalım. Tüm İstanbulluların mutlaka bu sürecin birer ortağı olmalarını istiyorum.”

DOLAYOBA SPOR DA UNUTULMADI
“Burada bir de çok sevilen bir Dolayoba Kulübü var” diyen İmamoğlu, “Buraya kreşimizi yaparken, elbette yakın çevresine de çok güzel dokunuşlar yapacağız. Burada, öğrendik ki 500-600 sporcusu olan bir kulübümüz var. Bugüne kadar binlerce sporcu yetiştirmiş olan Dolayoba Spor’un eskiyen idari binasını yıkıp, yenisini yaptıracağız. Buraya bir daha geldiğimizde hem Dolayoba Spor’un yeni yönetim binasını hem de kreşimizi açılmış bir şekilde ziyaret etmiş olacağım. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel sürecin doğum günü kutlu olsun” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından eşi ve İBB heyeti platforma davet edildi. Kreş çağındaki 12 minik de İmamoğlu ve heyetine eşlik etti. İmamoğlu, Pendik ile birlikte toplam 11 ilçede başlatılacak kreş inşaatları için hazırlanan sembolik butona, çocuklarla birlikte bastı. Bu sırada patlayan ve renkli dumanlar çıkaran havai fişekler, görsel bir şölen oluşturdu. İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında şantiye alanından ayrıldı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER