İETT’nin mobil uygulaması MOBİETT, 13 farklı dilde

İETT’nin mobil uygulaması MOBİETT, 13 farklı dil desteğiyle kullanıma sunuldu.

İETT’nin mobil uygulaması MOBİETT, 13 farklı dilde
 İETT’nin mobil uygulaması MOBİETT, 13 farklı dilde

İETT’nin mobil uygulaması MOBİETT, 13 farklı dil desteğiyle kullanıma sunuldu.

2015 yılı İETT Faaliyet Raporunu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, MOBİETT uygulamasına 13 farklı dil desteğinin eklendiğini ifade etti. Kahveci şöyle devam etti: 

"MOBİETT 2.3 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bu uygulamayla günde 3.5 milyona yakın sorgu yapılıyor. Uygulamayı tüm dünyanın rahatlıkla kullanabilmesi için 13 yabancı dil desteği sağlandı. MOBİETT'i dünyanın birçok şehrinde kullanılabilecek hale getirdik. Şimdilik New York, Londra, San Francisco ve Berlin'de bu sistemden yararlanabilirsiniz. Bu şehirler artarak yurt içinde ve yurt dışında devam edecek. MOBİETT uluslararası bir marka haline gelecek. MOBİETT'in yeni versiyonunda özellikle görme engelli yolcuların talepleri doğrultusunda bir alarm sistemi geliştirildi. Bir sonraki adımımız ise kişiye özel bilgilendirmeler olacak. Örneğin her gün aynı otobüsü kullanan bir yolcumuza kullandığı otobüsle ilgili güncel bilgileri MOBİETT üzerinden ulaştıracağız."

İETT bir okul gibi

Kullanılan İstanbulkart sayısının 20 milyona ulaştığını aktaran Kahveci, engellilere, refakatçilerine, 65 yaş üstü yolculara, gazi ve şehit yakınlarına ücretsiz ulaşım sağladıklarını söyledi. İstanbulkart’a internetten yükleme yapılması projesinin de tamamlandığını dile getiren Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsan kaynağımızı verimli kullanmanın en önemli yollarından biri de verdiğimiz eğitimler. İETT bu anlamda bir okul gibi. Özellikle İETT Akademi'de şoförlere simülasyon eşliğinde sürüş eğitimleri vermenin yanı sıra teorik ve pratik eğitimler veriyoruz. Diğer taraftan da psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor ve psikoteknik merkezimizde testler yapıyoruz. Şoför eğitimlerimizde bu yıl bir yeniliğe imza atacağız. Yol Güvenliği ve Şoför Odaklı Sürüş Eğitimi Projesi ile şoförlere kişiye özel eğitim verilecek. Eğitim sonrası şoförler, bir ay boyunca kara kutudan gelen veriler ile izlenecek. Veriler doğrultusunda şoförlerin sürüş haritaları çıkarılacak. Şoförlerimizin iyileştirilmeye açık yönleri belirlenecek ve kişiye özel eğitimlere tabi tutulacaklar. Şoförlerimiz ayrıca işaret dili ve doğru iletişim ve halkla ilişkiler eğitimleri alıyor. Şoför eğitimlerinin yanı sıra diğer çalışanlarımız için uzaktan eğitim, Stratejik yönetim becerileri kazandırmak amacıyla yeni liderler yetiştirdiğimiz İETT Liderlik Akademisi de devam ediyor."

ATAŞEHİRDEN GEÇEN İETT OTOBÜZ HATLARI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109