İBB Genel Sekreteri ve tüm yardımcıları istifa etti

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, genel sekreter ve tüm yardımcıları istifa etti.

İBB Genel Sekreteri ve tüm yardımcıları istifa etti
 İBB Genel Sekreteri ve tüm yardımcıları istifa etti

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, genel sekreter ve tüm yardımcıları istifa etti.

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olarak yaptığı ilk mesai gününde, son dakika gelişmesi yaşandı. İBB'nin mevcut Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, 7 yardımcısı ve hukuk müşaviri ile birlikte istifa ettiğini duyurdu. Baraçlı, 31 Mart sonrası İmamoğlu ile yaşadığı "makam araçları" polemiğiyle de gündeme gelmişti.
İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, genel sekreter yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu ve Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan ortak bir açıklama yaparak kendi istekleri ile görevlerini bıraktıklarını duyurdular.

Hayri Baraçlı, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti “23 Haziran'da gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi, demokratik bir ortamda gerçekleşmiş ve İstanbulluların tercihi ile Sayın Ekrem İmamoğlu başkan olarak seçilmiştir. Kendilerini tebrik ederiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine bağlı yöneticiler olarak, demokrasiye olan inancımız, misyonumuza, kendimize ve İstanbul'a olan saygımız nedeniyle yeni yönetimin kendi ekibiyle çalışmasının önünü açmak için büyük bir gayretle yürüttüğümüz görevlerimizi kendi isteğimizle bırakıyoruz.
Bu kararımızı Başkanlığa iletirken, aynı zamanda siz saygıdeğer İstanbullularla paylaşmayı da bir görev olarak görüyoruz. İstanbul'a hizmet etmek için görev alan ve alacak olan herkese başarılar diliyoruz. İstenildiğinde İstanbul'a hizmet tecrübelerimizi yeni yönetim ve ekibi ile her an paylaşmaya hazır olduğumuzun da özellikle bilinmesini isteriz. Bugüne kadar icra ettiğimiz görevlerde bize güvenen Sayın Cumhurbaşkanımız'a, devlet ricalindeki tüm büyüklerimize ve belediye başkanlarımıza, birlikte İstanbul'a hizmet etmekten gurur duyduğumuz 84 bine yakın çalışma arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Aziz İstanbullulara saygılarımızla arz ederiz.

İstifa eden isimler: İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu ve Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan”

İMAMOĞLU “23 HAZİRAN’DAN SONRA GÖRÜŞÜRÜZ” DEMİŞTİ

Ekrem İmamoğlu, mazbatası elinden alındıktan sonra yaptığı bir açıklamada, 31 Mart’tan sonraki 18 günlük İBB Başkanlığı döneminde İBB’de çok sayıda makam aracı tespit ettiklerini söylemişti.

İmamoğlu, İBB bünyesinde 643 yöneticiye karşılık 1717 makam aracı; 48 yöneticinin bulunduğu İETT'de 150 kiralık makam aracı bulunduğu, İBB'ye bağlı İSKİ'nin yönetici kadrosunda 124 kişi bulunmasına rağmen 874 adet kişiye tahsisli araç bulunduğunu duyurmuştu. İmamoğlu’nun bu sözlerini Baraçlı yalanlamış, İmamoğlu da “Bir genel sekreter, kahvaltı verip insanları kışkırtmaz. Onun için muhatabım değil. 24 Haziran’da Sayın Genel Sekreter, size makam arabalarınızı gösteririm” demişti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109