İBB, DEPREM İÇİN HAZIRLANIYOR

İBB, olası bir İstanbul depremi için hazırlıklarını hızlandırdı. İBB ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliği ile “Deprem Hackathonu” düzenlenecek.

İBB, DEPREM İÇİN HAZIRLANIYOR
 İBB, DEPREM İÇİN HAZIRLANIYOR
İBB, olası bir İstanbul depremi için hazırlıklarını hızlandırdı. İBB ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliği ile “Deprem Hackathonu” düzenlenecek. Hackathon’da, deprem anı ve sonrasında yaşanabilecek iletişim problemlerini aşmaya yönelik çözümler üretilecek.

İBB ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), “Deprem Hackathonu” düzenliyor. Olası bir deprem sırasında ve sonrasında mağdurlarla, yakınları ve kurtarma ekipleri arasında yaşanabilecek iletişim sorunlarına yönelik çözümler üretilmesi beklenen Hackathon 13-15 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İBB’ye ait Şişhane’de bulunan Zemin İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinliğe başvurular 
https://depremhackathonu.ibb.istanbul/ adresinden yapılıyor. Katılımın 100 kişi ile sınırlı olduğu etkinliğe son başvuru tarihi ise 20 Şubat 2020. Etkinliğe, seçilen 15 takım katılacak ve takımlar 48 saatlik bir ‘geliştirme’ yarışına girecek. Yarışmacıların, makine öğrenmesi, yapay zeka, büyük veri, blockchain, nesnelerin interneti gibi yeni teknolojileri kullanarak inovatif çözümler üretmesi bekleniyor. Hackathon sonucunda, birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek. Yarışmacıların ödüle ulaşabilmesi için daha önce yazılmamış, içinde yeni bir çözümü barındıran, yenilikçi ürün ve servis fikirlerinin projeye dönüştürmesi beklenecek.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109