Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metrosu'na bakanlıktan onay çıktı

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesine bakanlıktan onay verildi...

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metrosu'na bakanlıktan onay çıktı
Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metrosu'na bakanlıktan onay çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi için bu ay içerisinde bakanlığa başvuruda bulunmuştu. 11 istasyonun planlandığı Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesine bakanlıktan onay verildi...

2.3 milyar TL'ye mal olması beklenen Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi için bu ay bakanlığa başvuru yapılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi 13 kilometre civarında uzunluğa sahip olacak.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçiyor. Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi toplam 11 istasyondan oluşuyor.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesinin ilk durağı, Göztepe 60.Yıl Parkı olacak. Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesi Ümraniye Kazım Karabekir İstasyonu'nda sona erecek.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı projesinin, Kadıköy-Kartal Hattı, Marmaray'la entegre olması planlanıyor. Ayrıca yapım halindeki Üsküdar-Çekmeköy hattı ile bağlantı sağlanacak.

Göztepe-Ümraniye Metro Hattı istasyonları;

- 60. Yıl Parkı

- Göztepe

- Sahray-ı Cedit

- Yeni Sahra

- Batı Ataşehir

- İstanbul Finans Merkezi

- Soyak Yenişehir

- Atakent

- Çarşı

- Hastane

- Kazım Karabekir

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109