Gazeteci ve yazarlar iftarda buluştu

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar buluşmasının 18.’si Conrad Otel’de farklı inanç temsilcileri ile birlikte gerçekleşti.

Gazeteci ve yazarlar iftarda buluştu
Gazeteci ve yazarlar iftarda buluştu
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar buluşmasının 18.’si Conrad Otel’de gerçekleşti.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının (GYV) 18’inci geleneksel iftarında farklı inanç temsilcileri bir araya geldi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil’in ev sahipliğinde düzenlenen iftara; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Ermeni Patriği Aram Ateşyan, Süryani Kadim Metropoliti Yusuf Çetin, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Türkiye Yahudi Hahambaşı İsak Heleva, İstanbul Latin Cemaati Katolik Piskoposu Louis Pelatre, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, iftar sofrasının farklılıkları bir araya getirdiğini söyledi. 18 yıldır düzenlenen buluşmaların katılımcılar sayesinde renklendiğini dile getiren Yeşil, “Ramazan sofrasının bu kadar farklılıkları barındırdığı başka bir ortam yaşanmış mıdır, bilemiyorum. 18 yıldır vakfımızın düzenlediği bu iftar sofraları ümit ediyorum ki bu renkliliklerin harmonisi olarak tarihe geçmiştir ve geçecektir. Bu sizlerin katkıları ile gerçekleşmektedir. Ramazan muhasebe ve paylaşma ayıdır.” diye konuştu. Yeşil, konuşmasının devamında vakfın geçtiğimiz yıldan bu yana yaptığı faaliyetleri anlattı.

“Her şeyin başı sevgidir” diyerek konuşmasına başlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise “Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Vakıf, insanlar arasında sevgiyi yaymaya çalışıyor. Birlikten kuvvet doğar, mutluluk doğar. Bu birlik dünyanın her yerinde sevgi ve kardeşlik getirsin” dedi.

Daha sonra Kadir Topbaş da kısa bir konuşma gerçekleştirirken “Burayı dostlar sofrası olarak görüyorum.” şeklinde ifadeler kullandı.

İftar yemeğinin ardından katılımcılara “İnsan Olmak” isimli belgesel izletilirken, konuşmaların ardından Veysel Demir Celik`in, sunduğu kum sanatı gösterisi salondakilerin büyük beğenisini topladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER