FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜNDE ARACI ARIZALANAN SÜRÜCÜ NE YAPAR?

FSM Köprüsü’nde ya da her iki yakada da köprüden önceki son çıkış sonrası aracı arızalananlar ciddi bir problem ile boğuşmak zorunda kalıyor. FSM Köprüsü’nde ya da her iki yakada da köprüden önceki son çıkış sonrası aracı arızalananlar ciddi bir problem ile boğuşmak zorunda kalıyor.

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜNDE ARACI ARIZALANAN SÜRÜCÜ NE YAPAR?
 FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜNDE ARACI ARIZALANAN SÜRÜCÜ NE YAPAR?


FSM Köprüsü’nde ya da her iki yakada da köprüden önceki son çıkış sonrası aracı arızalananlar ciddi bir problem ile boğuşmak zorunda kalıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde arızalanan araçlara özel kurtarıcıların mevcut yasak nedeniyle yardımcı olamaması, Trafik Vakfı’nın da yoğunluk nedeniyle arıza bölgelerine kısa sürede ulaşamaması nedeniyle meydana gelen yoğunluk son dönemde Radyo Trafik’e şikayet telefonları gelmesine neden oluyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle paylaşmasının ardından konunun  İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) gündemine alınmasına karar verildi.


Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılması, açılış ile birlikte FSM’den 2. 3. 4. ve 5. sınıf araç geçişlerinin yasaklanması ve geçtiğimiz günlerde de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden kaçak geçişlere gelen 500 TL’lik cezanın ardından yeni bir sorun daha ortaya çıktı.

FSM Köprüsü’nde ya da her iki yakada da köprüden önceki son çıkış sonrası aracı arızalananlar ciddi bir problem ile boğuşmak zorunda kalıyor. Özel kurtarıcılar FSM Köprüsü’ndeki kısıtlamalar nedeniyle köprüdeki arızalı araçlara müdahaleye gidemiyor. Aracı arızalanan kişiler için tek seçenek ise Trafik Vakfı’ndan kurtarıcı talep edilmesi.

“TRAFİK VAKFI ÇOK GEÇ GELİYOR”

Arızalı araç sahiplerinin şikâyet noktası ise burada başlıyor. Son haftalarda Radyo Trafik haber merkezine gelen çok sayıda şikâyet telefonu var.

Sürücüler Trafik Vakfı kurtarıcılarının arandıktan ancak saatler sonra bölgeye intikal edebildiğini söylüyor.

FSM Köprüsü’ndeki büyük araç kısıtlamalarının ardından Trafik Vakfı bu konuda aranacak tek yer. Durum böyle olunca Trafik Vakfı kurtarıcılarının da arızalı bir araca müdahale süresi oldukça uzuyor. Bundan kaynaklı birçok zaman trafikte etkili yoğunluklar da yaşanabiliyor.  

ASSİSTANS FİRMALARI DA MÜŞTERİLERİNE TRAFİK VAKFI KURTARICILARINI YÖNLENDİRİYOR

Yaşanan olayların ardından Radyo Trafik’in bilgi aldığı bazı assistans firmaları da olayı doğruluyor.

Var olan yasak nedeniyle kendi kurtarıcılarını müşterilerine gönderemeyen assistans firmaları da Trafik Vakfı kurtarıcılarını müşterilerine yönlendiriyor ve ardından vakıfa yapılacak ödemeyi kendileri üstleniyor.

İBB KONUYU UKOME’YE TAŞIYACAK

Gelen şikâyetler üzerine Radyo Trafik’in konuyu aktardığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de yaşananları gündemlerine aldıklarını ilettiler.

Konunun en kısa zamanda İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü UKOME toplantısında gündeme getirileceğini aktaran İBB kaynakları, kurtarıcı tipi araçlar için FSM Köprüsü’ndeki kısıtlamaların esnetilebilmesine yönelik bir tekliflerinin olacağını aktardılar.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109