Esenkent 2 Temmuz Parkı Okuma Parkı Oluyor

Esenkent 2 Temmuz Parkı Okuma Parkı Oluyor

Esenkent 2 Temmuz Parkı Okuma Parkı Oluyor
Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen,  Okullarda gerçekleştirdiği saydam  gösteri ve müzik efektleriyle destekli tiyatral  sunumlarıyla  öğrencileri  okumaya  kışkırtıyor.

Üç yıldır Okuyan Toplum  Projesi’ nin   Kitapla  Barışma Söyleşileri’ni yürüten Ferhat Özen, şimdi de Maltepe’de, Okuyan Park Projesi’ni başlattı…2 Temmuz Parkı yalnızca oyun ve spor yeri değil artık. Aynı zamanda okuma ve aydınlanma yeri  olması için önemli bir başlangıç yapıldı.

Özen’in daha önce sunum yaptığı okullardan  50.  Yıl Besim Kadırgan  İlköğretim  Okulu öğrencileri,  her gün,  Esenkent  2  Temmuz  Park’ında   bir saat kitap okuyor. Parkta, gelip geçene, yaşam da kitabında olduğu,  görsel olarak   anlatılmış oluyor.

 Ayrıca kitabın yalnız okulda, okul zamanı, okul ve dersle sınırlı bir  kültür nesnesi olmayıp tatillerin  de kitap okumak için  uygun bir zaman; yazın  parkların, serin ağaç gölgelerinin de  okumak  için uygun yerler olabileceğini göstermek…Okuyan insan figürü oluşturarak, farkındalık  yaratmak… Örnek rol modellerle yaşamda kitabın da olduğunu göstermek…

www.okuyantoplum.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER