Emrullah GÜVENER GAZETECİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Özgüven Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah GÜVENER yerel basın ile bir araya geldi.

Emrullah GÜVENER GAZETECİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ
 Emrullah GÜVENER GAZETECİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Özgüven Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı   Emrullah GÜVENER  yerel basın ile bir araya geldi.

Özgüven Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı   Emrullah GÜVENER  yerel basın ile bir araya gelerek yerel de gazeteci arkadaşların bir çok sorunları olduğu herkesin ortak sorununun ise belediyeler ve bunun  benzeri kamu kuruluşlarının olduğunu bunların yerel  gazetecileri ulusal  olmayan, adı üstünde yerel diye hor görmeye dışlamaya çalıştıklarını belirtti.  Bazı özel durumlarda haberimizi yapan bizim gözümüz kulağımız Yerel gazetecilerdir  diyen bu anlayıştan  kurtulabilmemiz için neler yapılabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunan gazeteciler  bazı durumlarda kalemlerini satmak istemeseler de yandaş gazeteci olmamak için direnmeye  taraf ya da  bertaraf zihniyeti  yüzünden zor durumda olduklarını dile getirdiler. İş adamı ve TV kanal sahibi olan bir meslektaşım konuşmasında ise tüm siyasilerin ve iş adamlarının da yereli desteklemesi gerektiğini Çünkü  yerelin o bölgenin omurgası  olduğunu belirterek söz aldı. 
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Özgüven Medya Yayın Grubu Yönetim kurulu Başkanı Emrullah Güvener  “Değerli arkadaşlar tarihi günlere şahitlik ediyoruz.  ülkemiz çok önemli süreçten geçiyor. Hatırlarsınız 7 Haziran seçimleri yapıldı, ardından 1 Kasım seçimlerine karar verildi. Neredeyse bir yıl seçimlerle uğraştık ve bu süreçte çok yorulduk derken 15 Temmuz kalkışması ortaya çıktı. Sultanbeyli Başta olmak üzere İstanbul ve bir çok il ve ilçenin  haberlerini hem ulusal basına hem de yerel basına birlikte taşıdık.  Bu inanılmaz ve kötü olaylarda basının bir kez daha ne kadar önemli olduğunu milletçe anlamış olduk. Basın olarak günlerdir evlerine giremeyen meslektaşlarımız  var. Bu  şartlar altında görev yapan meslektaşlarımıza   kolaylıklar diliyorum. 


“Basın, kamuoyunun gözü kulağıdır” 
Basının günümüz dünyasının en önemli unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken, gecenin ev sahibi İş Adamı ve Gazeteci Yazar Emrullah Güvener ise, “Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri esas alarak vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız haber alabilme ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarımız, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de büyük katkılar sağlamaktadır. Çünkü mikrofonu konuşturulmayanlara uzatma, kamerayı görülmeyenlere çevirme, görevini üstlenmiştir. Basın, kamu oyunun gözü kulağıdır. Bizim içinse elimiz, kolumuz, dilimizdir adeta. Demokrasimizin olmazsa olmazı milli iradenin her ferdine ulaşarak demokratikleşme yolunda azımsanamayacak katkıları vardır medyanın. Değerli basın mensupları sizler, toplumun her kesimin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyunun oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında bu sorumluluklarımızın bilincinde fedakârca çalışmaktayız. Toplumumuz için de bu denli önemli bir görevi yerine getirdiğimiz için sizleri gönülden kutluyorum.” Bu konuşmalardan sonra yemekler yendi  ve bu güzel geceyi  hatıra fotoğrafları ile sonlandırdık....

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER