Darülaceze Sakinlerinin yaşam kalitesi yükseliyor

Darülaceze yapılan yenilenme ve uygulamalarla sakinlerinin yaşam kalitesini arttırıyor.

Darülaceze Sakinlerinin yaşam kalitesi yükseliyor
 Darülaceze Sakinlerinin yaşam kalitesi yükseliyor
Darülaceze yapılan yenilenme ve uygulamalarla sakinlerinin yaşam kalitesini arttırıyor.

Darülaceze'nin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olmayan ve sonradan yapılmış eklentiler Koruma  Kurulu  denetiminde ve kendi mühendislerimizin çalışmalarıyla kaldırılmaya başlandı. Bu kapsamda Başkanlık binasının girişindeki eklentiler kaldırılarak, giriş çıkışlar rahatlatıldı.

Darülaceze'ye gelen ziyaretçilere ve gruplara daha sağlıklı hizmet verilmesi ve tanıtımın daha etkili olması için kullanılmayan kazan dairesinde yeni düzenleme yapılarak kabul ve bilgilendirme salonu oluşturuldu.

Daire 7 ile Daire 8 arasında bulunan ve yedi yıldır dış mekânda yapılan programlarda kullanılan etkinlik çadırı işlevini tamamladığı için söküldü.

Temizlik ve öz bakım ihtiyaçlarını karşılayan Tarihi Türk Hamamı restore edilerek daha kullanışlı hale getirildi.

Dairelerde bulunan eskimiş ve çürümüş havalandırma kanalları kaldırılarak sakinlerin odalarındaki kullanım alanları genişletildi, yaşam kalitesi yükseltildi.

Yapılan bu iyileştirme projesinin Darülaceze sakinlerin rahatı için olduğunu söyleyen Başkan Hamza Cebeci, insan mekân ilişkisinin önemine dikkat çekerek, mekâna verilen değerin insan yaşam kalitesiyle doğru orantılı olduğunu ifade etti. Bu konsepte çalışmaların devam edeceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER