Çöp bidonlarını turşuluk olarak kullanmayın

Çöp bidonlarını turşuluk olarak kullanmayın

Çöp bidonlarını turşuluk olarak kullanmayın
Çöp bidonlarını turşuluk olarak kullanmayın

Başkandan evhanımlarına uyarı: “Çöp bidonlarını turşuluk yapmayın”

 
 Beykoz Belediyesi, ilçenin daha temiz bir kent olması için 50 bin eve çöpbidonu  dağıtmaya başladı. Bazı ev hanımlarının çöp bidonlarını ‘turşuluk’ olarak kullandıkları söylenince Başkan Yücel Çelikbilek de ev hanımlarını uyardı.

 Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi ve başıboş sokak hayvanlarının çöpleri dağıtması hedeflenen ’50 bin eve çöp bidonu’ kampanyası hızla devam ederken, birçok ev hanımının bunları ‘turşuluk’ olarak kullanıldığı haberini alan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ev hanımlarını uyardı.

Her ay iki mahallede yapılan ‘anında hizmet’ uygulaması kapsamında dağıtıma start verilen çöp bidonlarının 15 bini evlere dağıtıldı. Geri kalan 35 bin çöp bidonun dağıtımının ise devam ettiğini belirten Başkan Çelikbilek, “Çöp toplama günlerinde kapı önlerine çıkarılan çöplerin başıboş sokak hayvanları tarafından dağıtılmaması, görüntü kirliliğinin, çöp sızıntı sularının, bundan dolayı oluşacak koku probleminin ve bunlardan oluşacak çevre kirliliğinin önüne geçilmesini hedefliyoruz. Olumlu sonuçlar almaya başladık. Duydum ki, bazı ev hanımları, çöp bidonlarının sağlam olmasından dolayı bunları turşuluk olarak kullanıyor.Bunların bu yönde kullanılması sağlık açısından zararlı. Kesinlikle turşuluk olarak kullanmasınlar” diyerek uyarılarda bulundu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER