60 yaş üstü vatandaşlar için Sosyal yaşam merkezleri açılıyor

İSMEK, 60 yaş üstü vatandaşlar için İstanbul’un iki ilçesinde “Sosyal Yaşam Merkezi” açıyor.

60 yaş üstü vatandaşlar için Sosyal yaşam merkezleri açılıyor
60 yaş üstü vatandaşlar için Sosyal yaşam merkezleri açılıyor

İSMEK, 60 yaş üstü vatandaşlar için İstanbul’un iki ilçesinde “Sosyal Yaşam Merkezi” açıyor.

İstanbullulara boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirme ve yeni beceriler edinme fırsatı sunacak olan merkezlerde, el sanatları atölyesi, müzik atölyesi, resim atölyesi ile katılımcıların birlikte zaman geçirebilecekleri, günlük gazeteleri okuyabilecekleri, dinlenme ve okuma odaları bulunuyor.


İSMEK, İstanbul’un kargaşasından yorgun düşen, günlük hayatın stresinden bunalan, emeklilik yaşantısını daha aktif geçirmek isteyen, kendine yeni uğraşlar edinmek isteyen 60 yaş üstü vatandaşlar için “Sosyal Yaşam Merkezi” açıyor. Şimdilik İstanbul’un Kartal ve Küçükçekmece ilçelerinde faaliyete geçen merkezler, katılımcıların hoş ve kaliteli zaman geçirebilecekleri özel alanlardan oluşuyor.

60 yaş üstündeki bireylere, el sanatları, müzik, resim atölyeleri ile dinlenme ve okuma odasında gerçekleştirilecek aktivitelerle vakitlerini faydalı bir şeklide değerlendirme imkânı sağlayan merkezlerin, kişilerin edindikleri beceriler doğrultusunda hayata tutunmalarına katkıda bulunma, aktif yaşlanmalarına yardımcı olma gibi üstlendiği önemli misyonlar bulunuyor.

BİREYLERİN SOSYAL VE PSİKOLOJİK İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Kartal ve Küçükçekmece ilçelerinde hizmet veren sosyal yaşam merkezleri bireyler için pek çok fayda da sağlayacak. Verilen eğitimlerle kurulan atölyelerde bireylerin sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olunacak.

Yaşlıların günlük sosyal faaliyetlerine çeşitlilik katacak, ilgilerine göre faaliyet grupları kurup sosyal ilişkilerinin zenginleştirecek aktivitelerin bulunduğu merkezler, 60 yaş üstü İstanbulluların yaşam becerilerini artırmayı hedefliyor.

HANGİ AKTİVİTELER VAR

Merkezler, katılımcıların müzik dinleyebilecekleri, uygulamalı müzik etkinliklerine katılabilecekleri, dilerlerse bir enstrüman çalmayı öğrenebilecekleri müzik atölyesi, resim yaparak üretim yapabilmenin mutluluğu ile gelebilecekleri resim atölyesi, yeni beceriler kazanabilecekleri el sanatları atölyesinin yanı sıra yorgunluklarını atabilecekleri, gazete okuyup keyifli sohbet eşliğinde sosyalleşebilecekleri dinlenme ve okuma odasından oluşuyor.

KİMLER NASIL KATILABİLİYOR

İSMEK’in belli bir yaş grubuna yönelik açtığı sosyal yaşam merkezlerine; 60 yaş üstü, herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan, yaşamını ailesi veya yalnız sürdürülebilen her vatandaş katılabiliyor.

Sosyal yaşam merkezlerine katılmak isteyen vatandaşlar İSMEK’in www.ismek.org web sitesi üzerinden online olarak kayıt yaptırabilecekler. Siz de İSMEK’in bu hizmetinden faydalanmak istiyorsanız aşağıda verilen linkleri tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

İSMEK İLETİŞİM

İSMEK HABERLERİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER