56 yıllık İstanbul Adliyesi, Çağlayan’da yeni adresine taşınıyor

56 yıllık İstanbul Adliyesi, Çağlayan’da yeni adresine taşınıyor

56 yıllık İstanbul Adliyesi, Çağlayan’da  yeni adresine taşınıyor
İstanbul Adliyesi, Çağlayan’da yeni inşa edilen binaya taşınacak
56 yıllık adliye yeni adresine taşınıyor
1955’ten bu yana Sultanahmet’teki adalet sarayında hizmet veren İstanbul Adliyesi, Çağlayan’da yeni inşa edilen binaya taşınacak. Dün başlayan taşınma süresince dosyaların kaybolmaması için kamerayla sürekli kayıt yapılacak

İstanbul Adliyesi’nin, Sultanahmet’te bulunan binasından taşınma işlemleri dün başladı. 15-24 Temmuz tarihlerinde Çağlayan’da yapımı tamamlanan İstanbul Adalet Sarayı’na taşınma işlemine, Beşiktaş’ta bulunan özel yetkili mahkemeler hariç, Sultanahmet’teki merkez bina ile Gülhane, Sirkeci ve Levent’teki ek binalar da dahil edildi. Bu kapsamda ilk olarak, Sultanahmet’teki binada yer alan Cumhuriyet Başsavcılığı, savcılıklar ve savcılık yazı işleri müdürlükleri ile 11 icra mahkemesi taşınıyor.

Bazı kalemlerin taşınması sabah saatlerinde başladı. Dosyaların kolileme işlemi adliye görevlileri tarafından yapıldı, taşınma işleminin ise anlaşma yapılan firmanın görevlileri tarafından gerçekleştirildiği, ancak kolilerin başında da adliye görevlilerinin bulunduğu görüldü. Taşınma işlemini Ulusoy firması gerçekleştirdi. Toplam maliyetin 100 bin lirayı aşmayacağı ifade edildi. Taşıma işlemi sırasında kamyonlar, adliye binası pencerelerine yanaştırıldı. Dosyalar, kamyonlardan çıkarılan özel asansör sistemiyle taşındı. Taşıma işlemleri süresince kamerayla kayıt yapıldı. Yine bazı savcıların da dosyaları araca bindirilirken başında beklemesi dikkati çekti. Adliye personeli ise uzun yıllar hizmet verdikleri adliye koridorlarında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada adliyenin arşivine ait yaklaşık 10 milyon dosya bulunduğu, dosyaların yüzde 95 ’inin taşınacağı, yüzde 5 ’inin ise eleneceği, eleme işlemlerinin yaklaşık 4 ayı bulacağı ifade edildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER