41. İSTANBUL MARATONU REKORA KOŞUYOR!

“Altın Kategori”de koşulan dünyanın sayılı spor organizasyonlarından İstanbul Maratonu, bu yıl 41. kez düzenleniyor.

41. İSTANBUL MARATONU REKORA KOŞUYOR!
 41. İSTANBUL MARATONU REKORA KOŞUYOR!
“Altın Kategori”de koşulan dünyanın sayılı spor organizasyonlarından İstanbul Maratonu, bu yıl 41. kez düzenleniyor.
Kayıt için son 3 gün!
 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek dünyanın tek kıtalar arası koşusuna vatandaşları ve İstanbul sevdalılarını özellikle davet ediyor. Koşunun 15 km kategorisinde kayıtlar bitmeden “Türkiye’nin en çok sporcu ile koşulacak yol yarışı” rekoruna ulaşıldı.

41 Kere Maşallah Dedirtecek Dev Organizasyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul Maratonu, 3 Kasım Pazar günü 41. kez kıtaları birleştirmeye hazırlanıyor.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori”ye alınan dev organizasyon, dünyanın sayılı maratonlarından biri olarak gösteriliyor.

Maratonda bu yıl İBB Başkanı sıfatıyla ilk kez koşacak Ekrem İmamoğluİstanbulluları ve İstanbul sevdalısı konuk sporseverleri özellikle organizasyona katılmaya davet ediyor.

3 Kategoride Koşulacak

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliği taşıyan koşuda yerini almak isteyenler için kayıtlar 30 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek.

İstanbul Maratonu, bu yıl 42 km (maraton), 15 km ve Halk Koşusu olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek.

15 km koşusunda daha kayıtlar kapanmadan rekora koştu. 20 binin üzerinde kayıt alan koşu şimdiden “Türkiye’nin en çok sporcu ile koşulacak yol yarışı” hedefine ulaştı.

42 km ve 15 km çipli koşularına katılmak isteyen sporcular www.maraton.istanbul web adresi üzerinden 30 Eylül Pazartesi gününe kadar kayıt yaptırabilecekler.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Maratonu’nda yaklaşık 30 bin çipli koşucu yarışırken, on binlerce İstanbullu ve turist de Halk Koşusuna katılarak renkli görüntüler yaşatmıştı. Bu yılki organizasyona da 30 bin çipli koşucunun katılması bekleniyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109