Pratik Su Tasarrufu Nasıl Yapılır?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) vatandaşları suyu tasarruflu kullanma konusunda uyarıyor.

Pratik Su Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Pratik Su Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Su canlıların yaşaması için hayati öneme sahiptir. En küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar, bütün biyolojik yaşamı ve bütün insan faaliyetlerini ayakta tutan sudur. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) vatandaşları suyu tasarruflu kullanma konusunda uyarıyor.
 
İstanbul’da nüfus ve tüketim ihtiyaçlarına bağlı olarak artan su ihtiyacını karşılamak için su kaynaklarını geliştirme çalışmalarını İSKİ sürdürüyor.
 
Bu doğrultuda Melen projesinin 2.aşaması olan Melen Barajı inşaatları hızla devam ediyor. Aynı zamanda atık su arıtma tesislerinden elde edilen geri dönüşüm suları park, bahçe sulamada, sanayide kullanılması ile su kaynaklarının daha etkin kullanımını sağlıyor ve su tasarrufuna önemli miktarda katkı sağlanıyor. İSKİ, İstanbulluları bilinçli su kullanımı ile su kaynaklarının korunmasına katkı sağlamaya davet ediyor. Bu kapsamda İSKİ pratik su tasarrufu yöntemlerini şu şekilde açıklıyor;
 
-Ev tipi arıtma cihazları bir bardak su için birkaç litre su harcıyor. Bu cihazların çıkış sularını biriktirerek temizlikte kullanabilirsiniz.
 
-Bahçe sulama işlemlerini güneşin olmadığı zaman dilimlerinde yaparsanız suyun buharlaşmadan bitkilere ulaşmasını sağlarsınız.
 
-Araç yıkarken kova kullanmayı tercih edebilirsiniz. Hortumla araç yıkarken akan su ile en az on araç temizleyebilirsiniz.
 
-Bulaşık ve çamaşır makinenizi tam doldurup çalıştırırsanız su tasarrufuna katkı sağlamış olursunuz.
 
-El - yüz yıkarken, diş fırçalarken boşa akan su ile onlarca kez aynı kişisel temizliğinizi yapabilirsiniz.
 
-Hortumla halı yıkarken boşa akan su ile birkaç halı temizleyebilirsiniz. Halılarımızı yıkamak yerine silmeyi tercih edebilirsiniz.

İSKİ, İSTANBUL SULAR İDARESİ, SU ARIZA,


İSKİ SU ARIZA :
185


ONLİNE ARIZA KAYDI,

ONLİNE SU ARIZA TAKİBİ,


ONLİNE SU ARIZA TAKİBİ İÇİN TIKLA

BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI İÇİN TIKLA

İSKİ, SU BİRİM FİYATLARI  İÇİN TIKLA


İSKİ, SU ABONELİK İŞLEMLERİ İÇİN TIKLA


İSKİ, SU ÖDEME NOKTALARI İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109