Rize'de ''Formulaz'' heyecanı Tunca beldesinde 2. Tahta Araba Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Rize'de ''Formulaz'' heyecanı Tunca beldesinde 2. Tahta Araba Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Rize'de ''Formulaz'' heyecanı Tunca beldesinde 2. Tahta Araba Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Rize'de ''Formulaz'' heyecanı
Tunca beldesinde 2. Tahta Araba Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Rize'nin Ardeşen İlçesi'ne bağlı Tunca beldesinde 2. Tahta Araba Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Tunca Belediyesi'nce beldenin Selamet Tepesi mevkisinde bu yıl 2.'si yapılan Tahta Araba Şenliği'nde katılımcılar, oturağından tekerleklerine kadar tamamı tahtadan yapılan arabalarla yarıştı.

OTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Yarış için özel kurulan tahta araba kayıt ve muayene istasyonunda araçların yarış kurallarına uygunluğu kontrol edilerek kayıt altına alındı. Yarışlara uygun olmayan, tahta ve çivi hariç parçalar kullanılan araçlar ise elendi.

Katılımcıların yaşının 18'in üzerinde olması gereken yarışa Tunca Beldesi ile çevre ilçe ve köylerden 52 yarışmacı katıldı. Katılımcılar yöresel kıyafet ve bölgeye özgü kıllı çorap giyerek yarıştılar. Çeşit çeşit ve birbirinden farklı 52 aracın katıldığı yarışlarda, araçlara yazılan yazılar da ilginç görüntüler oluşturdu.

Yarışlar,etkinliği izlemek ve yarışmacı olarak katılmak için il dışından gelen çok sayıda katılımcı tarafından yoğun ilgi gördü. Yarışlar Tunca belde belediye başkanı Ahmet Topal'ın startı ile başlarken, bin 700 metrelik etapta ufak çapta kazalar meydana geldi.

Yarış sırasında direksiyon hakimiyetini kaybeden İsmail Bayrak (45) tahta arabasıyla yoldan çıkarak takla attı. Bayrak'ın kaza sonucu omuzu çıktı. Dursun Ali Köse isimli 55 yaşındaki yarışmacı ise tansiyon sorunu nedeniyle baygınlık geçirdi.

 Yarışmada Recep Çakır birinciliği, Muhammet Çakırusta ikinciliği ve Murat Çakır ise üçüncülüğü elde etti. Yarışmada birinci olan Recep Çakır'a kupa ve madalyasını Çevre Eski Bakanı İmdat Sütlüoğlu verdi. ilk 3'e girenlere de, Tunca Belediyesi, Ardeşen Ziraat Odası ve 53-11 Çay kooperatifi tarafından çeyrek altın verildi.

BAŞKAN "FORMULALAZ ADINI VERDİK"

Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Topal, yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisini düzenledikleri şenliğin katılımına bakıldığında bugün itibariyle geleneksel hale getirildiği belirterek, "Geçmişi canlandırmak için yarışmanın adına 'Formulaz' adını verdik. Tahta Araba Şenliği sayesinde belde, ilçe ve il dışından çok sayıda insanı bir araya geldi" dedi.


Mustafa ÖZYANIK / RİZE (AHT)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER