Atlantis şehrini de tsunami vurmuş

Atlantis şehrini de tsunami vurmuş

Atlantis şehrini de tsunami vurmuş
Japonya’yı vuran tsunami, tarihte kara parçalarının görüntüsünü değiştiren benzer felaketleri gündeme getirdi. Kayıp kent Atlantis’in de binlerce yıl önce tsunami kurbanı olduğu öne sürülüyor

ABD’li bir araştırma ekibi, binlerce yıl önce İspanya’nın güneyinde tsunami kurbanı olan kayıp kent Atlantis’i bulduğunu iddia ediyor. Araştırma ekibinin başı olan Hartford Üniversitesi’nden Prof. Richard Freund, “Tsunaminin gücü işte budur” dedi. Prof. Freund, tsunaminin bir kara parçasının 95 km içine kadar hasar yapmasını anlamanın çok zor olduğunu belirterek, “Ancak, durum böyle, olan budur” diye konuştu. Freund ve ekibi bir süredir Atlantis’in gerçek yerini arıyordu. Ekip, uydu fotoğrafları kullanarak sular altında kalıp gömülen Atlantis’in, İspanya’da Cadiz’in kuzeyinde olduğuna inanıyor. Arkeolog ve jeologlardan oluşan ekip, son iki yıldır, yeraltı radarı, dijital haritalandırma yöntemi ve sualtı teknolojisi ile çalışmalarını sürdürüyordu.

LİZBON TSUNAMİSİ

Prof. Freund, bölgede tsunamilerin asırlardır meydana geldiğini söyledi. Bunların en büyüklerinden biri 1755’te Lizbon’u vurdu. Ekip, Atlantis’ten kaçmayı başarabilenlerin kurduğu ve kayıp kente benzeyen bir dizi yerleşim birimini ortaya çıkardı. Bu “anı kentler” bulguları, ekibin “doğru iz sürüyoruz” güvenini artırdı. Prof. Freund, tam bir kesinlik olmamasına rağmen, kayıp kent Atlantis’in İspanya’nın güney kıyılarında gömülü olduğuna inandığını söyledi. Freund, “Daha önce bilinmeyen bir şeyi ortaya çıkardık, özellikle arkeoloji açısından. Bu da tüm olaya anlam kazandırıyor” diye konuştu.

Efsane mi, gerçek mi?

İddiaya göre binlerce yıl önce Atlantis’i vuran tsunami karanın 95 km kadar içine ilerlemiş, Atlantis’te ölmeyenler karanın daha içlerine kaçarak yeni kentler kurmuşlardı.

Platon, ‘Denizin derinliklerinde kayboldu’ demişti Yunan filozof Platon, 2 bin 600 yıl önce Atlantis’ten söz etmişti. Platon, Cebelitarık’taki bir ada olarak tanım yapmıştı. Atlantis araştırmacıları Platon’un anlattıklarından yola çıkıyorlar. Platon’un MÖ 360’da yazdıkları Atlantis için temel tarih referansı niteliğinde. Platon, “Atlantis, bir gün bir gecede denizin derinliklerinde kayboldu” demişti. Araştırmacıların çalışmaları sürecek.

Uzaylılar Japonya’yı görmeye gelmiş

Japonya’daki 9’luk depremden sonra meydana gelen tsunami görüntülerinde görülen beyaz bir nesne, UFO iddialarını gündeme getirdi. Tsunami görüntülerindeki bir ayrıntı izleyenleri şaşkına çevirdi. Tsunami dalgasının içinden çıkan beyaz tanımlanamayan bir nesne, ‘UFO’ iddialarını gündeme getirdi. Deprem sonrasında ortaya çıkan bu görüntüler sonrası yetkililerin bir açıklama yapmaması ise kafaları iyice karıştırdı. Depremden önce de Japonya üzerinde UFO filosunu andıran bazı cisimlerin görüldüğüne dair haberler çıkmıştı.

TSUNAMİ SONRASI BALIK AKINI

Meksika’nın Büyük Okyanus kıyısında bulunan Acapulco şehrinin sahiline binlerce balık akın etti. Balıkları Japonya depreminin neden olduğu tsunami dalgalarının buraya sürüklediği yorumları yapıldı. Acapulco halkı ilk kez böyle bir büyük akını gördüğünü söylüyor. Halk durumdan istifade etmek için ağlarla sahile koştu.

Volkanlar faaliyete geçti

Japonya’daki depremin Filipinler ve Rusya’da faaliyete geçen volkanları tetiklemiş olabileceği söyleniyor. Japonya’nın doğusundaki bazı volkanların 11 Mart’ta yaşanan depremin ardından faaliyete geçtiği belirtiliyor. Patlamaların yaşandığı volkanlar çevrede büyük paniğe neden oluyor.

GAZETE HABERTÜRK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER