Arabeskin babası benim"

Arabeskin babası benim"

Arabeskin babası benim

Hakkı Bulut: "Kimse yokken ben vardım, Gencebay arkamda saz çalıyordu"


Hakkı Bulut, “Türkiye’yi arabesk ile tanıştıran benim. Ne Ferdi Tayfur, ne Orhan Gencebay ne de Müslüm Gürses, arabeskin gerçek babası benim” dedi.

“Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum” sözleriyle haftalardır gündemden düşmeyen arabesk müzik, yıllardır bu tarzda şarkılar yapan Hakkı Bulut’un açıklamalarıyla yine çok konuşulacak.

 Fazıl Say’ın açıklamalarıyla neredeyse tüm sanat çevrelerinin arabesk müziği sahiplendiğine dikkati çeken Bulut “Herkes arabeskten bahsederken Orhan Gencebay’dan, Müslüm Gürses’ten, Ferdi Tayfur’dan söz ediyor. Oysa onlar yokken ben vardım, arabeskin asıl babası benim” dedi. İşte Bulut’un tartışma yaratacak sözleri: “Orhan, Müslüm Ferdi yokken ben vardım.

‘Seni henüz 3 yaşındaki kardeşinden bile kıskanıyorum’ şarkısını yaptığımda bu arkadaşların daha adı bile yoktu. Orhan Gencebay’a arabeskin babası diyorlar, Gencebay yıllar önce benim arkamda saz çalıyordu. Bunu onu küçümsemek için söylemiyorum ama son 20 yıldır hit olmuş bir şarkısını hatırlıyor musunuz? 20 yıldır dillere düşen bir şarkı yapamayan bir sanatçı nasıl arabeskin babası olur.

Gencebay artık müzik yapmıyor, televizyonlarda jüri üyeliği ve bol bol reklamlarda oynuyor. Ferdi Tayfur kendisi söyledi ‘Ben arabesk müzik rüzgarını arkama aldım’ dedi. Yani ‘asıl işim arabesk değil’ dedi. Bu durumda Ferdi’ye nasıl arabeskin babası dersiniz. Müslüm Gürses’e gelince, siz Müslüm’ün yaptığı bir tane şarkı biliyor musunuz? Müslüm ne beste yapabilir ne söz yazabilir ama ona da arabeskin babası diyorlar.

 Bütün bunlar medyanın yıllardır yaptığı en büyük haksızlıktır. Ben bu arkadaşlarımı küçüksemek için söylemiyorum fakat hakkımın da teslim edilmesini istiyorum. Bugüne kadar 56 albüm, 800’den fazla şarkı yapmışım. Bestelerimi en ünlü sanatçılar okumuş. Niye beni görmezden geliyorlar?”

ALTIN PLAK REKORTMENİ

1945 Tunceli doğumlu. Adana’da öğretmenlik yaparken keşfedildi. “Seni 3 yaşındaki kardeşinden bile kıskanıyorum” şarkısıyla tanındı. “Ben Buyum”, “Ben Köylüyüm”, “Dokunmayın Dünyama”, “Ben Tövbemi Geri Aldım”, “İkimiz Bir Fidanız”, “Son Mektup” şarkılarıyla 6 altın plak aldı. 1988 yılında arabesk müziğin eleştirilmesi üzerine “acısız arabesk” şarkı yaptı. “Seven Kıskanır” isimli bu şarkısıyla Kültür Bakanlığı’nın onayını aldı ve ilk kez bir arabeskçiye TRT kapıları açıldı.
htmagazin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER