Kızak Yarışmaları Ilgaz’da Yapıldı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun geleneksel kızak yarış 20 Şubat 2016 Cumartesi günü 09:30–13:30 saatleri arasında Ilgaz Doruk 5 Nolu Kayak pisti üzerinde yapıldı.

Kızak Yarışmaları Ilgaz’da Yapıldı
Kızak Yarışmaları Ilgaz’da Yapıldı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun geleneksel kızak yarış 20 Şubat 2016 Cumartesi günü  09:30–13:30 saatleri arasında Ilgaz Doruk 5 Nolu Kayak pisti üzerinde yapıldı.

Ilgaz’da yapılan bu etkinlikte Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, İlçe Belediye Başkan Vekili Yunus Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Serkan Görür, İlçe Milli Eğitim Müdürü (İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili) İbrahim Hakkı Yeğin hazır bulundu. Ayrıca çeşitli illerden gelen sporcular, görevliler ve sporseverler katıldı. 
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığının yazıları ile, Federasyonlarının 2016 yılı faaliyet programında yer alan, Ilgaz Kaymakamlılığı ve Türkiye Geleneksel  Spor  Dalları Federasyonu desteğiyle gerçekleştirilen geleneksel kızak yarış 20 Şubat 2016 Cumartesi günü  09:30–13:30 saatleri arasında Ilgaz Doruk 5 Nolu Kayak pisti üzerinde yapıldı.
Ilgaz Doruk 5 Nolu kayak pisti üzerinde gerçekleşen etkinlikte Kastamonu, Çankırı, Bursa, Kars, Erzurum, Erzincan,  Ankara ve Kütühya illerinden gelen 62 bireysel yarışmacı mücadele etti. Söz konusu yarışma için Ilgaz Kaymakamlığınca gerekli sağlık ve güvenlik tedbirleri alındı.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç ise Bu programlarımız 2016 yılı faaliyet programında yer alan geleneksel kızak yarışmalarımızdır. Bu kızaklarımız 500 yıldan beri atalarımızın sürdüre geldiği müsabakalardır. Federasyonun bünyesine alınarak ilk defa Çankırı Ilgaz Dağ’ında geleneksel kızak yarışmalarımızı bugün gerçekleştiriyoruz. Bu yarışma sekiz ayrı ilden 62 sporcu katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Bu konuda bize destek olan başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz’e, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır’a,  Sponsorum Red Bull’a  ve Doruk Otel Görevlilerine çok teşekkür ediyorum dedi.
Kızak Yarışmaları birinci, ikinci ve üçüncü tur, çeyrek final, yarı final ve final şeklinde yapılmıştır.  Dereceye giren sporculara madalya ve plaket verilmesinin ardından program sona erdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Kızak Yarışmaları Sonucu Dereceye Giren Sporcular.
1.Aykut Aydınlı
2.Kadir Ataman
3.Harun Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109