Ilgazlılar İstanbul'da İftarda Buluştu

İstanbul Ilgaz dernekler birliği iftar yemeği 20 Haziran 2015 Cumartesi Topkapı’daki Fatih belediyesi sosyal tesislerinde yapıldı.

Ilgazlılar İstanbul'da İftarda Buluştu
Ilgazlılar İstanbul'da İftarda Buluştu

İstanbul Ilgaz dernekler birliği iftar yemeği 20 Haziran 2015 Cumartesi Topkapı’daki Fatih belediyesi sosyal tesislerinde yapıldı. Davetin ev sahipliğini Ilgaz Dernekler Birliği yaparken iftar yemeğinin bu yılda sponsoru yine Alıç köylü hemşerilerimi Mert İnoks firması sahibi Mustafa Tandur un ikramıydı.

İstanbul'da geleneksel hale gelen ve 300 ün üzerinde davetlinin katıldığı bu yılki iftar programında yine Ezana kadar tasavvuf müziği eşliğinde sohbet eden Ilgazlılar, yönetim kurulu üyesi Ramazan Bekar’ın Kuran ı Kerim tilaveti ve ardından vaktin girmesiyle okunan akşam ezanıyla oruçlarını açtı.

İstanbul un fethine tanıklık eden surların içindeki otantik mekânda yemeklerini yiyen ve oluşturulan mescitte akşam namazlarının kılınmasının ardından başkan yardımcısı Ahmet Doğanın açılış konuşmasıyla program başladı. Ardından kürsüye gelen dernekler birliği başkanı Mehmet Altıntop misafirlere katılımlarından, yemek ikramını yapan hemşerilerimize de yemek ikramından dolayı teşekkürlerini sunup özellikle Dernekler birliğinin burs çalışması hakkında bilgiler verdi. Burs için desteklerini istedi. İftara katılan burs alan öğrencilerinde duygularını ifade ettikleri gecede Başkanın konuşmasının bitimi ile bu yıl yine burs yazdırma yarışına giren Ilgazlılar ‘’hayırda yarışınız’’ hadis i şerifinin ifade ettiği manayı adeta canlı, canlı sergilediler. Ilgazlılar masalara bırakılan formlara burs taahhütlerini yazarak burs sayısında bir rekora imza attılar.

Burs taahhütlerinin ardından birer konuşma yapan Sultangazi AKP ilçe başkanı Suzan Dağlar Civan, Çankırı eğitim kültür ve yardımlaşma vakfı başkan vekili Alişan Danacı ve İstanbul Çankırı dernekler federasyonu başkanı Zekeriya Açıkgöz iftar davetine katılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirip dernekler birliği yönetimine teşekkür ettiler. Kurumlarının çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdiren başkanlar, önümüzdeki günlerde yapılacak büyük Çankırılılar iftarı hakkında bilgiler verip katılanlardan destek istediler. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan her iki başkan İstanbuldaki Ilgazlıların özellikle burs çalışmasıyla Çankırının diğer  ilçe stk larına örnek olduğunu ifade ettiler.

Gece yemek ikramını yapan Alıç köylü hemşerilerimiz Mert inoks firması sahibi Mustafa Tandura teşekkür plaketinin verilmesinin ardından hep birlikte kılınan teravih namazı ile son buldu.

Geceye çok sayıda Ilgazlının yanı sıra; Sultangazi AKP ilçe başkanı Suzan Dağlar Civan , İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇADEF) başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı başkan vekili Alişan Danacı, Sultangazi Belediye meclis üyesi Hamdullah Altıntop,Esenler belediyesi başkan danışmanı Mehmet Kaya, Şişli belediyesi başkan danışmanı Mustafa Ekmekçi, ÇANDEF 1.bölge başkanı Arif Öztürk, 2. bölge başkanı Mustafa Çeştan, Kıyısın  vakfı başkanı Haşim Kılıç ve dernekler birliğine bağlı derneklerin başkan ve yöneticileride katıldı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER