Ilgaz dernekler birliği üyeleri ile kahvaltıda buluştu.

Ilgaz dernekler birliği'nin 7 Aralık 2014 Pazar günü yapılan ve büyük Ilgazlılar buluşmasına sahne olan kahvaltıya ilgi yine yoğundu.

Ilgaz dernekler birliği üyeleri ile kahvaltıda buluştu.
Ilgaz dernekler birliği üyeleri ile kahvaltıda buluştu.

Ilgaz dernekler birliği'nin düzenlediği kahvaltıya  Ilgaz kaymakamı Yusuf Guni, belediye başkanı Arif Çayır, il genel meclisi üyesi Ali Gökçe, ÇANDEF İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu başkanı Zekeriya Açıkgöz, Ilgaz belediyesi meclis üyeleri, Ilgaz dernekler birliğine bağlı köy dernek başkanları katıldı.

Ilgaz dernekler birliği'nin 7 Aralık 2014 Pazar  günü yapılan ve büyük Ilgazlılar buluşmasına sahne olan kahvaltıya ilgi yine yoğundu.

Ilgaz dernekler birliği başkanı Mehmet Altıntop'un çalışmalar ile ilgili bilgilendirici konuşmasının ardından önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları büyük Ilgazlılar gecesi hakkında katılımcılardan onay aldı.

Mehmet altıntopun ardından sırasıyla il genel meclisi üyesi Ali Gökçe ve ÇANDEF İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu başkanı Zekeriya Açıkgöz birer konuşma yaptılar.

İki konuşmacının ardından kürsüye Ilgaz belediye başkanı Arif Çayır çıktı. Başkan Çayır yaptığı konuşmada göreve geldiği günden bu yana Ilgaz da yaptığı hizmetleri anlatıp yeni projeleri hakkında bilgiler verdi. Katılımcılardan Ilgaza hizmetlerin daha etkin gelebilmesi için durumu uygun olanların nüfus kayıtlarını Ilgaza almalarını istedi. Yaz aylarında yoğunlaşan nüfusun kışın düşmesi ve kış nüfusu kayıtlarının resmi mercilerde kabul görmesi nedeniyle yeterli ödeneğin alınamadığını söyleyen belediye başkanı Ilgazın hak ettiği payı alabilmesi için nüfusun on binli rakamların üzerinde olması gerektiğini ifade etti.

Son olarak konuşan  Ilgaz kaymakamı Yusuf Guni'de İstanbul’daki Ilgazlılar ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip Ilgazı hak ettiği yere getirmek için elbirliği ile çalışmaları gerektiğini söyledi. Aynı yörenin çocuğu olarak kendisinde var olan sivil toplum örgütlenmelerinde yetersiz olduğumuz düşüncesinin burada gördüğü coşkulu kalabalık sayesinde değiştiğini ifade etti. Kapısının muhtar ve dernek başkanlarına her zaman açık olacağını söyleyen kaymakam Yusuf Guni belediye başkanının ifade ettiği nüfus konusunada değinerek durumu müsait olanların, özellikle yazlarını Ilgazda geçirenlerin kayıtlarını aldırmalarında her hangi bir sakınca olmadığını, bu durumun Ilgaza ayrılan payı arttırma adına faydalı olacağını söyledi. Kahvaltı katılımcıların konuşmacılara soruları ile sona erdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER