Ilgaz Derbent Şehitliği’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Ilgaz Dağı Milli Parkı Derbent Şehitliği’nin açılışı 19 Aralık 2015 Cumartesi günü Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ilgaz Derbent Şehitliği’nin Açılışı Gerçekleştirildi
Ilgaz Derbent Şehitliği’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Ilgaz Dağı Milli Parkı Derbent Şehitliği’nin açılışı 19 Aralık 2015 Cumartesi günü Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Çankırı İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, Çankırı İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Çankırı ve Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanları ile beraberindeki heyet, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Çankırı AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve Şehit aileleri ile Gaziler katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu tarafından şehitlik anıtına çelenk sunumuyla başlayan programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu ve tören mangası tarafından 3 defa saygı atışı yapıldı.

Şehitlerimizin ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda Kastamonu Müftüsü Osman Aydın tarafından dua yapıldı.

Daha sonra Ilgaz İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gönül tarafından Derbent Şehitliği hakkında bilgi verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaptığı konuşmada,  “1921 yılında İstiklal Harbi devam ederken burası cephane sevkiyatında önemli bir noktaydı. Burayı ermeni çeteleri ele geçirmek için harekete geçti, 5 Mehmet’imiz şehit oldu. Onların hatıralarını ilelebet yaşatacağız. Çünkü bu vatan kolay kazanılmadı. Vatanın her karışında şehit kanı var. Bu vatanın her karış toprağı şehit kanı ile yoğrulmuştur. Bu nedenle ben, 1071'den günümüze kadar şehit düşen ve şuanda Güneydoğu ve çeşitli yerlerde canlarını seve seve bu vatan için veren şehitlerimizi selamlıyorum. Ruhları şad olsun. Bugün de Çankırı’da bir şehidimizin haberi geldi, yüreğimizi dağladı. Bütün kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Şunu kimse unutmasın bu şanlı bayrak bu topraklarda ilelebet dalgalanacak. Bu ülke büyük badireler atlattı. Çanakkale harbi yaşandı. İstiklal Harbi yaşandı. Osmanlı'dan sonra kurulan ve ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Buradan aziz Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyorum, ruhları şad olsun. Burada şehit olan kardeşlerimiz için buradan geçenler ruhlarına bir Fatiha okusun istedik. Giden canın yerini hiçbir şey doldurmaz ama artık her şehit ailesi 76 milyonun kardeşidir" dedi.

Ilgaz İlçesi ile ilgili yeni projeleri olduğunu ifade eden Veysel Eroğlu, "Bir düşüncemiz var. Ilgaz Dağı Milli Parkını muhteşem bir şekilde hazırlayacağız. Ilgaz Dağı Milli Parkına yeni tesisler yapacağız. Eski otelleri yeniden yapacağız. Ilgaz Dağları için özel bir master planı hazırladık. Yollar ve tüneller  yapılıyor. Buralara gelmek artık daha kolay. Burayı çok güzel bir tabiat turizm merkezi haline getireceğiz. Kastamonu'ya zaten gidiyoruz. Ben önümüzdeki ay Çankırı'ya tekrar geleceğim, inşallah orada bunları tekrar ilan edeceğiz” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu  ve beraberindekiler daha sonra Şehit yakınlarına ve Gazilere karanfil takdim etti.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109